#234 Cedevita preokrenula 18 razlike i izgubila nemoguće | Crosarka.com #234

Cedevita preokrenula 18 razlike i izgubila nemoguće

Košarkaši Cedevite poraženi su na gostovanju u Ljubljani kod Petrol Olimpije. Izabranici Jure Zdovca preokrenuli su minus 18 Slovenaca u trećoj četvrtini. Tri sekunde prije kraja imali su Vitamini plus jedan i dva bacanja koja Krušlin promašuje, ali Stipanović radi nepotreban prekršaj pri skoku, iako je lopta došla do Krušlina, pa Slovenci odlaze na liniju slobodnih bacanja. Morgan pogađa oba bacanja i postavlja konačnih 65:64.


ABA Liga, 18. kolo, 27. siječnja

Petrol Olimpija – Cedevita 65:64 (18:8, 18:13, 9:23, 20:20)

(Hrovat 12, Morgan 12 – Musa 24, Cherry 13)


Jako loše su Vitamini otvorili utakmicu. Kao da su nastavili istu utakmicu protiv Lokomotiva. U prvoj četvrtini Zagrepčani su ubacili samo osam poena, a do poluvremena skromni 21 poen. Izgledalo je da je Olimpija riješila utakmica kada je povela s plus 18, 41:23, početkom treće dionice.

Međutim, tada Cedevita na krilima Muse radi fenomenalnu 21:1 seriju i prelaze u vodstvo u četvrtoj četvrtini. Vitamini su poveli i odigrali katastrofalnu završnicu u trenucima kada su zapravo trebali prelomiti utakmicu. Prvo su propustili neke otvorene šuteve pa su dopustili Slovencima da ostanu u igri, odnosno na samo minus jedan poen zaostatka.

Imali su i napad za plus tri koji promašuju da bi Cherry odigrao kvalitetnu obranu nad Battleom u zadnjih deset sekundi. Krušlin lovi odbijanac i iznuđuje prekršaj koji ga vodi na liniju slobodnih bacanja. No, promašuje oba bacanja i u trenutku kada je došao do napadačkog skoka arbitri dosuđuju prekršaj Stipanoviću, potpuno opravdano.

Morgan pogađa oba bacanja tri sekunde prije kraja. Nakon minute odmora Ukić pokušava “iz svlačionice” donijeti pobjedu, ali bezuspješno.