Cedevita prvi finalist Kupa Krešimira Ćosića

Array

U utakmici u kojoj su dominirali njenim većim tijekom, košarkaši Cedevite sa 89:80 bili su bolji od Splita i izborili finale Kupa Krešimira Ćosića, gdje će sutra protiv pobjednika drugog polufinalnog dvoboja između Cibone i Zadra pokušati obraniti prošlogodišnji naslov.

Utakmica je otvorena poenima Mire Bilana, dominantne figure prvog poluvremena u kojem je šibenski centar ubacio 13 poena te bio nezaustavljiv za Josipa Sobina i Filipa Kraljevića. S druge je strane Splićane u igri držao Srđan Subotić, ali u izostanku Nikole Vujčića više od dva vodstva na utakmici (14:12, 17:14) Žuti nisu mogli učiniti.

Cedevita je utakmicu prelomila serijom 12-0, kojom su krajem prve i početkom druge četvrtine rezultat 14:17 preokrenuli u 24:17 i više košarkašima Splita nisu dopustili preokret. Dobru drugu četvrtinu odigrao je Marko Tomas, a zadnji impuls prije odlaska na veliki odmor dao je i iskusni Predrag Šuput za sigurno 47:41 vodstvo Cedevite na poluvremenu.

Šuput je dobro ušao i u nastavak susreta, a pratili su ga svojim ubačajima Bracey Wright i Marino Baždarić, dok su Splićane u igri držali Vedran Vukušić i Kraljević, koji je u trećoj četvrtini ubacio devet koševa. Rezultat se u trećoj četvrtini lomio između osam i dvanaest koševa prednosti Cedevite, da bi se novim koševima Šuputa na posljednji odmor otišlo rezultatom 71:57 u korist igrača trenera Aleksandra Petrovića.

Cedevita je u posljednjoj četvrtini održavala svoju prednost, a splitski košarkaši na najmanji su zaostatak došli tek u posljednjoj minuti, kada su košem Tonija Dijana postavili konačnih 89:80.

Bilan je susret završio s 19 poena, a tome je dodao i sedam skokova. Wright je dodao 17 i Šuput 15 koševa u momčadi Cedevite, dok je kod Splita Kraljević sa 16 koševa bio prvi strijelac ekipe, Filip Krušlin je ubacio 13, a Subotić 12 uz šest asistencija.

Related Articles