Cedevita režirala preokret pa izgubila

Array

Kakva utakmica u Domu sportova. Vitamini su poraženi od superjakog ruskog Lokomotiv Kubana. Cedevita je nadoknadila 14 poena zaostatka na poluvremenu furioznom trećom četvrtinom i čak povela s devet razlike, ali u zadnjih pet minuta utakmice ostaje pri samo tri ubačena poena.


Eurokup, 4. kolo, 24. listopada

Cedevita – Lokomotiv Kuban 81:85 (20:29, 17:22, 26:9, 18:25)

(Magette 16, Benite 15, Cook 14, Bell 12, Aguilar 10 – Kulagin 25, Mclean 14)


Zagrepčani su bili ravnopravan protivnik kroz prvu četvrtinu, da bi u završnim minutama raspoloženi Mclean donio devet poena razlike gostima. Rusi su u nastavku bili bolja momčad pa do poluvremena prednost raste i do plus 14. Treća dionica donijela je veliko iznenađenje.

Vitamini režiraju veliki preokret i ostavljaju Lokomotiv na samo devet poena u trećoj četvrtini. Sijevalo je sa svih strana, Magette, Bell, Benite i Cedevita je prešla u vodstvo na ulasku u zadnjih deset minuta. Izgledalo je da će Rusi pokleknuti kada je Magette tricom donio plus devet domaćinu, ali to se ipak nije dogodilo. Imala je Cedevita pet minuta prije kraja plus dva (78:76), ali do kraja susreta ostaje na samo tri poena i favorizirani Rusi tako odnose pobjedu.

Ruski reprezentativac Kulagin bio je nezadrživ za obranu hrvatskog prvaka te je ubacio 25 poena, a već spomenuti Mclean se priključio s 14 ubačaja. Josh Magette predvodio je Cedevitu sa 16 koševa.

Related Articles