Cedevita se oprostila porazom od Eurokupa

Nova utakmica, novo sramotno izdanje izabranika Jure Zdovca. Nakon što su spojili dvije pobjede, svi su mislili da je to znak da se momčad napokon probudila, ali današnjom utakmicom Vitamini su pokazali brojne slabe točke. Kada uđeš u utakmicu protiv Budućnosti nezainteresirano i bez energije nije ni čudo što je ovako završilo. Vodili su Podgoričani cijelu utakmicu te su na kraju uništili Cedevitu rezultatom 84:52


Eurokup, 6. kolo, 7. veljače

Budućnost – Cedevita 84:52 (23:6, 20:17, 24:12, 17:17)

(Suad Šehović 14, Gibson 10(5as) – Ukić 10)


Nismo trebali dugo čekati da Budućnost dođe u ozbiljnije vodstvo. Cedevita je dobro igrala prve dvije minute, a nakon toga je uslijedio raspad sistema. Domaćin se poigravao u napadu, a u obrani nije dopustio nijedan lagani šut. Iako je Budućnost dobro igrala ono što su gosti radili na terenu se ne može nazvati košarkom. U obrani su imali više rupa nego švicarski sir, a u napadu su se fokusurali na NBA trice.

Takva Cedevita ne bi mogla dobiti ni drugoligaša, a kamoli ozbiljnu momčad kao što su Podgoričani. Zdovc je pokušao probuditi momčad prije početka odmora, ali odgovora nije bilo. Budućnost nije mirovala te je svojom odličnom timskom igrom praktički sve riješila u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu nismo vidjeli ništa drugo, osim još malo slijeganja ramenima gostujuće momčadi te odličan šut domaćina. U zadnjoj četvrtini Budućnost je ipak malo stala, ali ni to nije bilo dovoljno Vitaminima da barem tu četvrtinu dobiju.

Ova utakmica je pokazala kako puno stvari ne valja u momčadi hrvatskog prvaka te s ovakvom igrom oni neće izgubiti samo ABA ligu.

Cedevita se ovom utakmicom oprostila od Eurokupa koji je sigurno po Vitamine završio razočaravajuće.