Cedevita sigurna u Skoplju

Array

Košarkaši  Cedevite slavili su u Skoplju protiv makedonskog predstavnika, MZT-a. Prva je to gostujuća pobjeda Cedevita u ovoj sezoni ABA lige. Ključna je bila posljednja četvrtina kada su se uspjeli značajnije odvojiti. Domaćini su ostali bez energije i momčad Jasmina Repeše bez večih problema je privela utakmicu kraju.


MZT – Cedevita 61:76 (19:14, 14:20, 16:19)

Simonovski 12, Cvetković 9;Babić 13, Delaš 11


Prva dionica je protekla vrlo izjednačeno. Tek pri kraju se domaćini odvajaju mini serijom na plus pet, no Cedevita je to brzo preokrenula za svojih plus šest. Igralo se dosta tvrdo pa se Cedevita nikako nije uspijevala značajnije odvojiti i prelomiti susret.

Imali su i gosti još jedan kratki bljesak sredinom treće četvrtine kada su preko Klassena došli do plus šest, no to je ponovno rezultiralo preokretom gostiju. Prijelomni trenutak se dogodio početkom posljednje dionice. Zubčić i Arapović povezali su tri napada. Zatim su se priključili Babić i Bilan te je prednost postala dvoznamenkasta. Domaćini se od toga nisu oporavili i kao da su ostali bez energije što je Cedevita iskoristila i rutinski slavila.

Related Articles