Cedevita svladala Žute u neizvjesnoj završnici

Cedevita Junior u 1. kolu HT Premijer lige u Domu sportova je u fantastičnoj i neizvjesnoj utakmici pobijedila Split 80:78.

Prvo vodstvo Cedevita Junior je imala u petoj minuti utakmice kod 15:13. Gosti su potom napravili seriju 12-3. Prvu četvrtinu je na 20:25 zaostatak Cedevite zaključio Fran Jacović, koji je položio nakon asistencije u ulazu Vite Kučića, a na poluvrijeme se otišlo s 40:36 za goste.

U drugoj dionici Cedevita Junior je imala vodstvo, no na poluvrijeme je otišla s -4.

U zadnju četvrtinu ušlo se s izjednačenih 62:62, a poslije trice Sanija Čampare gosti su u 36. minuti vodili 73:72. S dvije vezane trice za 78:73 Cedevite Junior Emir Šabić je trenera gostiju Srđana Subotića na 3:22 min. do kraja utakmice natjerao na timeout.

Na 36.3 sekunde do kraja suci su Toniju Perkoviću dosudili tri bacanja kod zaostatka gostiju 77:80. On je pritom pogodio tek jedno, a uslugu je na pet sekundi do kraja uzvratio Sven Smajlagić kad je kod +2 Cedevite promašio oba slobodnjaka.

U borbi za loptu kod skoka je protiv Splićana dosuđen prekršaj, a iako je Goran Filipović kod izvođenja lopte sa strane loptu na 2.6 sekunde do kraja susreta u ruke bacio Shawnu Jonesu, Tre Michael Mclean nije uspio pogoditi s polovice Splićana.

Do pobjede su Cedevitu predvodili Rok Radović sa 17 poena, sedam skokova, četiri asistencije i valorizacijom 24, Sven Smajlagić s 15 poena, Matej Bošnjak s 12 poena i šest skokova te Emir Šabić s 11 poena.

Dvocifreni kod Splita bili su Sani Čampara s 15 poena, Karlo Žganec s 12 poena, šest skokova i četiri asistencije te Lovre Runjić s 10 poena i tri skoka.

Prije početka utakmice održana je  minuta šutnje za prerano preminulu Žanu Lelas, koja je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj ženskoj košarci.

FOTO: HKS/Marin Sušić

Related Articles