Cedevita u četvrtak protiv Anadolu Efesa

Array

U četvrtak u Zagreb dolazi jedna od trenutno najskupljih košarkaških momčadi Europe. U Košarkaškom centru Dražen Petrović u sklopu osmog kola skupine C Eurolige u 18:30h gostovati će Anadolu Efes.

Cedevita još uvijek ima šanse za prolaz u Top 16 pa su se Zagrepčani na čelu s novim trenerom Acom Petrovićem maksimalno mobilizirali u svrhu ostvarenja pobjede protiv moćnog Efesa. Danas je održana press konferencija pred ovaj važan euroligaški dvoboj.

“Iako je ovo zamišljeno kao pressica pred Anadolu Efes, s obzirom na specifičnost situacije mislim da moram zagrabiti u malom širem kontekstu”, rekao je u uvodu novi trener Cedevite Aco Petrović. “Prepun sam dojmova iz razloga što se u ova protekla nepuna dva dana dogodilo strahovito puno toga. Odradio sam tri treninga i bezbroj individualnih razgovora ‘face to face’. Po mojoj procjeni segment koji nije dobro funkcionirao je napad, ali isto tako ne bih htio griješiti dušu i reći da sve počinje od mene, od ponedjeljka itd. Tu je bilo veoma puno dobrih stvari defanzivno, od pristupa igrača itd., tako da mi je to u startu donekle olakšalo posao. Moram priznati da su nam treninzi bili poprilično energetski, tako da sam danas dan pred utakmicu malo povukao ručnu.”

Nažalost, Marko Tomas i Goran Suton nisu u najboljem zdravstvenom stanju.

“Hendikep koji se dogodio u ova dva dana su lagani muskulaturni problemi Tomasa i Sutona, tako da su oni ovog trenutka pod znakom upitnika za sutrašnju utakmicu. No, moje je pravilo, i bit će tako, da igrače koji nisu spremni za napore koji su pred momčadi i pred njima individualno neću zaliječene stavljati u igru jer pred nama je mnogo širi i važniji cilj. To je regionalna liga, u kojoj sebi ne smijemo dopustiti nikakve kikseve. Morat ću gledati na puno širi obzor nego što je jedna utakmica kao što je recimo sutra protiv Efesa“, dodao je Aco.

Dok god u Euroligi živi nada za prolaz u drugu fazu, Petrović inzistira na tome momčad da sve od sebe: “Ovog trenutka teorija je živa. Tri kola prije kraja Cedevita ima teoretske šanse za prolaz dalje i dok teorija živi mi ćemo napraviti sve da tu teoriju oživimo i prođemo dalje. Mada, s aspekta kluba i struke mi znamo koji su naši prioriteti. Top 16 je nešto fantastično, no moramo biti svjesni što je naša realnost ovog trenutka. S obzirom na score 6-4 koji imamo u ABA ligi u kojoj su dvije momčadi već poprilično neugodno pobjegle, a to su Igokea i Partizan, mi ipak prvenstveno moramo biti spremni za te stvari. Moram imati puno širi obzor od samo jedne izolirane utakmice.”

Nakon što je duže vremena imao problema s leđima, kapetan Marino Baždarić vraća se na parket: “Oporavak je trajao otprilike onoliko koliko smo očekivali, tri do četiri tjedna. Malo me je poremetio raspored utakmica od prošlog tjedna, iz razloga što smo igrali dvije utakmice vani pa nije bilo prilike da već prošli tjedan krenem s treninzima s ekipom. Tako da smo to prolongirali za ponedjeljak. Odradio sam tri najnormalnija treninga i sada je sve OK. Leđa su u redu i nadam se da će tako i ostati.”

Iza Zagrepčana su na domaćem parketu u Euroligi dvije uzastopne pobjede, a kapetan se nada da će se ta serija nastaviti i protiv Anadolu Efesa: “Znamo i sami kakva je situacija u skupini i  kakve su naše šanse da se domognemo drugog kruga. Međutim, treba do kraja odraditi ovaj posao maksimalno pošteno i korektno i boriti se dok god šanse za Top 16 postoje, uključujući sutrašnju utakmicu u kojoj neće biti lagano. Ja se nadam da ćemo nastaviti taj niz domaćih pobjeda koji smo započeli s Caja Laboralom i nakon toga nastavili sa Žalgirisom.”

Related Articles