Cedevita u hrvatskom derbiju lagano protiv Zadra

Array

U dvorani Krešimira Ćosića gledali smo jednosmjernu ulicu u kojoj je prvak Hrvatske pokazao nadmoć protiv domaćina koji je imao poneki bljesak u ovoj utakmici, ali nedovoljno da napravi nešto više.

ABA liga, 2. kolo

Zadar – Cedevita 76:92 (14:29, 23:21, 22:22, 17:20)

(Kompletna statistika) 

Na početku utakmice gledali smo šuterski raspoložene obje momčadi u kojoj su najviše pokazali Cedevitini Amerikanci. Odlična i pokretljiva obrana nije dala Zadranima predah pa su se Vitamini počeli polako odvajati. U drugoj četvrtini Zadar je pokazao zube te su vođeni navijačima nakratko smanjili prednost. Unatoč tome, nevjerojatna trica Zagrepčana i očajni Knowles održali su Cedevitu na velikoj prednosti.

U drugom dijelu nastavila se priča u kojoj je Cedevita u potpunosti kontrolirala tijek utakmice. Gosti su nastavili svoju šutersku seriju pri čemu im je trica bila 60 posto. Zadrani su jednostavno počeli gubiti energiju i snagu da ozbiljno zaprijete Cedeviti i njezinoj američkoj trojci. Na kraju su Vitamini održali veliku prednost te su još jedanput pokazali svoje ambicije za ovu sezonu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Will Cherry sa 17 poena i osam asistencija te njegovi sunarodnjaci Kevin Murphy koji je postigao 17 i Demetrious Nichols koji je stao na jednakom broju poena. U ekipi Zadra najviše se istaknuo Ive Ivanov s 19 poena te ponovo odlični Luka Božić koji je završio s 14.

Related Articles