Cedevita u HT Premijer ligi dočekuje Split

Array

U 13. kolu HT Premijer lige Cedevita će u nedjelju 17:30h u Domu sportova ugostiti Split, a utakmicu će prenositi HTV2. Momčad trenera Dražena Oreškovića trenutno je na omjeru 7-5, dok Splićani imaju dvije pobjede više.

“Split je ozbiljna ekipa, unatoč ozljedama nekih njihovih bitnih igrača. Mislim da su oni ekipa koja ima kvalitetne igrače i koja igra u dobrom sistemu uz jaku obranu i dobru tranziciju. Očekujemo tešku utakmicu, ali ne bježimo od toga da smo mi favoriti na domaćem terenu i mislim da bi trebali očekivati pobjedu”, izjavio je krilni igrač Cedevite Andrija Ćorić.

U 2. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Splitu slavila 77:61.

“Tu utakmicu smo mi ušli koncentrirano, agresivno i mislim da trebamo i u ovu utakmicu ući isto tako. Bez ikakve doze respekta i straha trebamo jako ući u utakmicu i očekivati pobjedu”, dodao je Ćorić.

Trener Cedevite Dražen Orešković zadovoljan je radom igrača: “Odlično smo trenirali. Mi smo stalno u nekom rasponu između tih par igrača što igraju Eurokup i ABA ligu, ali oni gro igrača koji su kod nas trenirali su jako dobro. Mogu reći da sam zadovoljan s prikazanim na treninzima.”

Splićani uspješno igraju u 2. ABA ligi i nikome nisu lagan protivnik.

“Split je protivnik koji igra rang iznad našeg, ima dosta iskusnih igrača i odličnog trenera. Prije svega, kolega Anzulović radi odličan posao. To pokazuje kroz cijelu sezonu, a pokazao je i kroz par sezona kad je bio u Šibeniku. Split ima par reprezentativaca i visok intenzitet. Imaju malo problema i oni, isto kao i mi. Međutim, svaki respekt za protivnika koji nam dolazi.”

Orešković nije vodio Cedevitu u drugom kolu, kad je Cedevita gostovala u Splitu. Tada je trener bio Slaven Rimac, koji danas vodi momčad Cedevite koja nastupa u ABA ligi i Eurokupu 7Days.

“Definitivno je ta utakmica bila jedna od boljih s naše strane. Stvarno odlično pripremljeno. Sve što je trener Rimac htio u tom trenutku mi smo uspjeli izvršiti. U nedjelju moramo ući u borbu s njima i ne smijemo dozvoliti da igraju svoju igru. Moramo se probati nametnuti, trebamo probati malo brže trčati, smanjiti broj grešaka. Trebamo, da se najlakše izrazim, jednostavno dozvoliti sebi da igramo našu košarku iz razloga što jedino tako možemo protiv protivnika koji igraju rang iznad nas”, rekao je trener Orešković.

Related Articles