Ante Nazor uoči Krke: “Utakmicu na život ili smrt”

Array

Iako nije presudan kada je u pitanju opstanak u regionalnom natjecanju, večerašnji dvoboj košarkaša Zadra i Krke, koji se u sklopu 17. Kola ABA lige igra u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, od izuzetne je važnosti domaćoj momčadi u pogledu izbjegavanja posljednje pozicije koja prema propozicijama direktno vodi u niži rang, odnosno 2. ABA ligu.

Eventualnim slavljem igrači trenera Ante Nazora slovenskoj bi momčadi pobjegli na dvije pobjede razlike, a bili bi u prednosti i u međusobnim dvobojima. Realno, u posljednjih šest kola Krka bi jako teško mogla dostići Zadar koji bi na taj način mirnije počeo gledati prema naprijed i tome kako se iščupati i iz ralja kvalifikacija u koje ide pretposljednja momčad po završetku osnovnog dijela lige.

I zato je ova utakmca u taboru Zadra ocijenjena kao najvažnija utakmica sezone. Drugim riječima, ona koja se mora pobijediti.

„Za pobjedu nad Krkom trebat će nam maksimalan napor, maksimalno zalaganje i maksimalno zajedništvo. To je ekipa koja živi od rotacija. Praktički već u prvoj četvrtini znaju izrotirati sve igrače. Nakon dugo vremena vratio im se Marko Jošilo, Dominik Mavra je dobio dosta toga u svoje ruke otkako je stigao, nakon pauze odlično je reagirao i Jure Balažić, ne treba niti spominjati Juru Lalića i Luku Lapornika kao i Domena Bratoža koji im je nominalno prvi razigravač. Ne čeka nas lagan posao to je sigurno. Pozicija na ljestvici ne govori točno o njihovoj kvaliteti. Oni će u Zadar doći odigrati utakmicu na život ili smrt i mi moramo odgovoriti na isti način.“

Kao pravi vođa, Nazor je sa svojih igrača pokušao skinuti pritisak koji sa sobom nosi večerašnji ogled.

„Svaka utakmica je bitna. Ali ne smijemo sami sebi stvarati dodatan pritisak. Sve je stvar pristupa. Slažem se da se u ovakvim utakmicama može „suziti“ obruč, može i protivnik pogoditi neke teške šutove, ali ako ćemo mi igrati timsku igru, ako ćemo prikazati igru kao i protiv Partizana onda je priitisak dobar. To je poput straha. Ako te strah pozove na oprez i ti se mobiliziraš onda je strah dobar. No, ako te odvede u paniku onda je loš. Mislim da je na nama kako ćemo sve to prihvatiti“, za kraj će Nazor.

Related Articles