Cedevita u neizvjesnoj završnici pretrpjela poraz od strane Tofaša

Nakon velike pobjede protiv Budućnosti, Cedevita je otišla u goste turskom vice-prvaku Tofašu. Bila je ovo dobra šuterska utakmica u kojoj su na kraju Vitamini pretrpjeli poraz. Iako su u prvom poluvremenu bili bolja momčad, presudila je treća četvrtina koju su odigrali katastrofalno. Na kraju su Turci slavili rezultatom 94:89.


Eurokup, 5. kolo, 31. listopad

Tofaš – Cedevita 94:89 (20:25, 30:28, 24:14, 20:22)

(Weems 23, Garrett 15(9as) – Cobbs 15(6as), Cook 13)


Dobro je Cedevita ušla u utakmicu. Odmah su na početku pokazali svoju šutersku moć i nisu dali Tofašu da se razigra. Pogotovo je bio raspoložen Cook koji je odmah na početku ušao u seriju poena. No, nakon dobrih prvih par minuta dekoncentracija u obrani rezultiralo je tome da su i Tofaševi Amerikanci počeli igrati. Igralo se koš za koš. Obrane nisu postojale te su se gađali gotovo trening šutevi. Oba trenera su time posebno bili razočarani. Unatoč riječima trenera nijedna momčad nije pokazala naznake neke čvrste igre. Radi toga na strani Cedevite razigrali su se Benite i Bell koji su pogodili par trica. Ulaskom Perkovića malo se agresivnost pojačala, ali još to nije bilo to. Igrala se trening utakmica sve do početka odmora na koji je Cedevita otišla s plus tri.

U drugom dijeli potpuni kolaps Cedevite. Vidio se umor kod igrača radi skraćene rotacije i to je rezultiralo Tofaševim odvajanjem. Cedevita nikako nije uspjela zaustaviti tandem WeemsGarrett koji su uništavali Vitamine. Zagrepčane je stao i šut te je polako utakmica bježala od njih. No, Vitamini se do kraja nisu predali. U posljednjoj četvrtini su ušli u seriju poena te su skoro potpuno utakmicu uveli u egal, ali nažalost kada je najviše trebalo obrana je ponovno popustila i Turci su odnijeli za njih vrlo važnu pobjedu koja ime daje nade kako će uspjeti izboriti sljedeći krug.

Cedevita si je ovim porazom zakomplicirala situaciju te u utakmicama protiv Limogesa i ponovno Tofaša nemaju pravo na pogrešku.