Cedevita u tjednu lova na Euroligu

Array

U Europi su dali maksimum i dogurali onoliko daleko koliko su mogli, u Hrvatskoj su dominanti na putu ka ostvarenju svojih ciljeva, a u regiji ih upravo očekuje najvažniji tjedan sezone i borba za trofej koji im nedostaje – pobjednika ABA lige.

Košarkaši i vodstvo Cedevite otputovali su u Podgoricu, gdje ih sutra očekuje prva polufinalna utakmica regionalne lige. Čeka ih Budućnost, protivnik po mjeri, protivnik kojeg su željeli i protivnik s kojima imaju pozitivan omjer. U oba međusobna susreta ove sezone slavili su Zagrepčani, i to identičnim rezultatom – 80:70 bilo je i u Podgorici i u Zagrebu.

Međutim, polufinalni sraz donosi mnogo veći ulog. Pobjednik će automatski sljedeće sezone igrati u Euroligi, a zatim će dobiti priliku boriti se za trofej najboljeg u regiji protiv boljeg iz dvoboja Crvene Zvezde i Partizana.

Miro Bilan s prosjekom od 13.5 koševa i 7.3 skokova u regularnom dijelu najveća je Cedevitina uzdanica u pohodu na break u Podgorici. Protiv Budućnosti je inače dobar, u Morači je zabio 14, a u Zagrebu 20:

Spremni jesmo, kroz utakmice hrvatskog prvenstva pripremali smo neke segmente igre za susrete s Budućnosti. Sada finiširamo neke detalje i kada krene polufinalna serija, mislim da ćemo biti spremni. Budućnost taktički sigurno može spremiti poneko iznenađenje u odnosu na utakmice koje smo s njima odigrali tijekom sezone jer su i oni imali dosta prostora za pripremu. No, vjerujem da to neće puno toga promijeniti. Eventualno u jednoj četvrtini, inače nema tu nekih velikih nepoznanica. Jednostavno, trebat će biti bolji od njih za proći dalje.

Bilan je istaknuo važnost domaćeg parketa u polufinalnoj seriji, no da bi Cedevita došla do te prednosti, bit će potrebno barem jednom slaviti u Morači:

Zasigurno će nas čekati odlična atmosfera u Morači, protivnik je dobar, pun iskusnih igrača i neće nam biti lako. Očekujem tvrde utakmice, baš sve bez obzira koliko ih se bude igralo. Vidjet ćemo, neka bolji pobijedi. Bez obzira na njihovu prednost domaćeg terena, mislim da smo bolja ekipa, ali to moramo pokazati na terenu.

Uoči puta u Podgoricu, utakmicu je najavio i Luka Babić:

Ovo su nam najvažnije utakmice ove sezone, a kroz hrvatsko prvenstvo imali smo dovoljno vremena za dobru pripremu. U Podgoricu odlazimo spremni. One dvije pobjede protiv Budućnosti pokazale su nam da možemo igrati s njima, ali sada nas čekaju potpuno novi odnosi, nove utakmice i kreće se apsolutno od nule. One prijašnje pobjede se brišu i ne znače ništa.

Prema Babićevim riječima, vruća atmosfera u Morači samo je motiv više za njegove suigrače:

Znam da nas u Morači čeka vatrena atmosfera, ali mi živimo za takve utakmice kada je sjajna i bučna publika. Pa i kad je protiv nas, to nam daje dodatni motiv za dokazivanje. Navikli smo igrati u bučnim dvoranama, dokazali smo to i na utakmicama Eurolige pa i lani na Final Fouru u Beogradu. Izgleda da čak reagiramo i bolje u takvim utakmicama.

Prvi polufinalni dvoboj u Morači na rasporedu je sutra u 18:30 sati, drugi u srijedu u isto vrijeme na istom mjestu, dok nam vikend donosi uzvrat(e) u Domu sportova.

Related Articles