VIDEO: Tomić vs. Hezonja – potezi koji su obilježili El Clasico

Array

Barcelona je izgubila derbi u Madridu i povećala zaostatak za Unicajom i Realom u španjolskom prvenstvu. No, El Clasico kao El Clasico, bilo je tu akcije, uzbuđenja, kvalitete i pregršt poteza za pamćenje.

Jedni od takvih su nedvojbeni oni hrvatskih reprezentativaca Ante Tomića i Marije Hezonje, koji su i ovaj put bili najbolji igrači Barcelone. Tomić je za 26 minuta na parketu zabilježio sjajan all-round učinak od 22 koša, devet skokova i četiri dodavanja te je bio autor jednog od najljepših poteza utakmice.

Nakon promašenog šuta za tricu Boštjana Nachbara, Tomić je skočio, osvojio loptu u napadu i lucidnim dodavanjem iza leđa omogućio natrčalom Nachbaru atraktivno zakucavanje s dvije ruke.

Hezonja je u igri proveo 20 minuta i pritom šutirao bez promašaja – 3/3 za dva i 1/1 za tri. Ukupno, dakle, devet koševa uz dva asista u periodu kada je Barca nadoknađivala minus s poluvremena.

Ukradena lopta, istrčana kontra i snažno zakucavanje s leđa s dvije ruke njegov je potez koji je obilježio El Clasico.

Čiji je potez ljepši, Tomićev ili Hezonjin, stvar je osobnog košarkaškog ukusa. No jedno je sigurno, s nestrpljenjem čekamo neke slične ovima u dresu hrvatske reprezentacije.

Related Articles