Cedevita u završnici slomila Radnički

Array

Cedevita je u prvoj domaćoj utakmici ABA lige svladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 86:68. Iako 18 razlike sugerira dominaciju Cedevite, sve do zadnjih 5 minuta utakmice Radnički je imao šanse, zatim je gostima ponestalo koncentracije u obrani, Cedevita je isforsirala nekoliko njihovuh grešaka i kaznila to veoma brzim kontranapadima koji gosti jednostavno nisu mogli obraniti.

Tako je u zadnjih par minuta ušla s prihvatljivih 7-8 koševa prednosti, da bi razlika narasla u jednom trenutku i na plus 20 za domaće. Da u igri Cedevite nije sve bilo bajno, govori i podatak da su imali 25 izgubljenih lopti, od čega su im 12 “ukrali” igrači Radničkog, na što su se poslije utakmice osvrnuli i trener Maljković i igrač utakmice, Bracey Wright (24 koša).

Cedevita je podbacivanjem prva dobila loptu, no odmah ju gube i prve koševe na utakmici iz kontranapada zabija Mark Worthington. U sljedećem napadu Luka Babić zabija prva dva koša te u narednim minutama obrane malo “spavaju” tako da je nakon 3 minute i trice Worthingtona 9:9. Kod gostiju Dragojlović promašuje oba slobodna bacanja što će neki igrači ponoviti u nastavku utakmice. Radnički je na kraju promašio 11 od 28 slobodnih bacanja, Cedevita je u tom segmentu bila dosta bolja s 5 promašenih iz 19 pokušaja.

Nakon 5 minuta rezultat je 13:11, kod naših zabijaju Babić, Wright i Andrić koji je dominirao pod košem. Nešto manje od 3 minute prije kraja prve četvrtine u igru ulazi Gelabale umjesto Šuputa koji je već zaradio dvije osobne i u prve 44 sekunde provedene na parketu zabija 5 koševa (koš, koš-faul), od ukupno 11 koliko ih je skupio za 30 minuta koliko je u utakmici proveo na parketu. U tom periodu Radnički je dobio i svoju drugu osobnu u napadu te se Cedevita malo odmaknula, na 22:16. 49 sekundi prije kraja obavljena je i druga izmjena kod Cedevite, u igru umjesto Greena ulazi Vlado Ilievski. Prvih deset minuta završava 23:19.

Bracey Wright otvara drugu četvrtinu s dva slobodna bacanja, plodom tehničke pogreške koju je na kraju prvih deset minuta zaradio trener gostiju, Nikolić. Pogađa oba, gosti u sljedećem napadu ne zabijaju, a Babić zatim zabija tricu za 28:19, svoju drugu. U igru po prvi puta ulazi Bilan, umjesto Andrića i uskoro se i on upisuje u listu strijelaca. Nakon lijepe akcije Greena i Gelabalea te poentiranja Šuputa, Cedevita prvi put dolazi do prednosti od 10 koševa (38:28). Do kraja poluvremena ništa se bitno nije dogodilo, Cedevita je malo stisnula u obrani, kod gostiju je Bojan Krstović promašio oba slobodna bacanja, Wright i Green su zabili trice, te se na predah odlazi s 50:37.

Drugo poluvrijeme Cedevita otvara s petorkom Green, Baždarić, Babić, Gelabale i Andrić. Prvi koš zabio je za goste White, kod Cedevite je prvi precizan Andrić, drugi strijelac Cedevite u ovom susretu. U ovom otvaranju drugog poluvremena, tempo je malo pao, iluzorno je i bilo očekivati da će se nastaviti zabijati tempom iz prvog poluvremena. Igra se gotovo koš za koš, na sredini trećeg dijela u igru opet ulazi Bilan umjesto Andrića i uskoro gosti hvataju priključak, nakon koš-faula Krstovića Radnički je na samo minus četiri (56:52). Pokazalo se da se više od toga neće uspjeti približiti. Cedevita je odmah reagirala i uzastopnim koševima Gelabalea i Bilana vraća se na opipljivijih osam razlike. U igru na kraju treće četvrtine po prvi puta ulazi Suton, umjesto Šuputa koji ima problema s osobnim pogreškama. Oba pogođena slobodna bacanja Wrighta zadnji su koševi trećeg dijela, u zadnjih deset minuta igre ulazi se sa 64:57.

Prva minuta zadnje četvrtine protekla je bez promjene rezultata, a Mijatović odmah tricom goste vraća na minus četiri, da bi to već u sljedećem napadu anulirao Wright još jednom svojom tricom. U sljedećih nekoliko napada osobne su dobili Sinovec, Andrić i Suton, zatim Worthington pogađa oba slobodna, a Maljković radi dvije izmjene. Ulaze Ilievski i Babić, izlaze Green i Suton, Wright zabija još dvije trice, a zajedno s onim slobodnjacima na kraju treće četvrtine, zabio je jedanaest uzastopnih koševa, za 73:64. Krstović pogađa jedno od dva bacanja i nakon toga počinje lagani raspad gostiju, napadi su im sporo, neefikasni, obrana postaje propusna. Babić zabija tricu, zatim Gelabale asistira Greenu pa Andrić njemu za 81:66. Andrić ponovno zabija dva koša i Cedevitin scoreboard zaključuje Babić s tricom za 86:66. Pred sam kraj umjesto Greena ulazi mladi Rogić, a krilni centar Radničkog, Matthew Amaning postavlja konačnih 86:68

Najbolji kod domaćih bio je Wright s 24 poena u 26 minuta igre, 15 je ubacio Babić, a poen manje Andrić. Svoju vrijednost ponovno je dokazao Gelabale koji je uz 11 postignutih poena uhvatio i 12 skokova. Poražene je s 18 poena predvodio Worthington.

Related Articles