Široki tijesno poražen u Makedoniji

Array

Pred gotovo 4.000 gledatelja u dvorani Borisa Trajkovskog odigrana je prva službena utakmica regionalne lige u Makedoniji. U večerašnjem susretu je MZT Skopje teškom mukom slavilo protiv gostiju iz Hercegovine. Poslije pobjede protiv Cibone u Zagrebu, Makedonci na kontu imaju dvije pobjede, dok Široki i dalje traga za prvim slavljem.

Široki je otvorio utakmicu s petorkom Naletilić, Šutalo, Ramljak, Šakić i Planinić. Prvu četvrtinu otvaraju vrlo dobro. U prvih šest minuta odličnom obranom primaju samo dva koša, i vode rezultatom 9:2. Nakon toga Nikolić i Čekovski sa šest zaredom pogođenih slobodnih bacanja smanjuju tu prednost. Široki radi seriju 7-0 tricom Ramljaka, te koševima Šutala i Peršića. Domaći košarkaši se brzo vraćaju sa četiri vezana koša Nikolovskog, te gosti košem Rikića odlaze na kratku pauzu vodeći rezultatom 18:15.

U drugoj četvrtini Velić radi određene izmjene u sastavu, što Makedonci iskorištavaju i pri rezultatu 22:20 prvi put dolaze u vodstvo. Nakon toga se igra koš za koš. Pred kraj Mijajlović zabija tricu i Makedonci odlaze na odmor s prednošću od četiri razlike. Kod domaćih se već isticao Nikolovski koji je u deset minuta provedenih na parketu zabio 11 koševa. Kod Širokobriježana je najveći problem bio velik broj osobnih pogrešaka kod glavnih igrača, pa je trener Velić morao više rotirati.

Treću dionicu susreta je obilježila dekoncentracija od strane obiju ekipa, tj. velik broj pogrešaka, izgubljenih lopti, a malo postignutih koševa. Široki je počeo igrati sve bolje obranu predvođenu Šakićem, a u napadu su se isticali Planinić i Šutalo. No, Stojanovski s dvije trice održava prednost Makedonaca i prije zadnje dionice rezultat je 46:43.

Zadnja četvrtina nudi puno bolju košarku. Prvih nekoliko minuta se igra koš za koš a nakon toga Široki ne uspijeva zabiti koš gotovo minute, što domaćini iskorištavaju i rade seriju 7-0, pri čemu je rezultat 60:53. Gosti počinju igrati svoju popularnu tranziciju. Igraju sve bolju obranu te s dva brza polaganja Ramljaka i slobodnim bacanjima Šakića Široki stiže na “pola” koša zaostatka samo 53 sekunde prije kraja, nakon čega trener domaćih Todorov zove minutu odmora.

Nikolić nakon dugog napada zabija koš, nakon čega Velić zove minutu odmora. Desetak sekundi prije kraja Šakić promašuje tricu za izjednačenje, no ipak on hvata loptu ali je loše daje za Šutala koji je gubi. Napravljen je brzi prekršaj na Mijajloviću koji pogađa jedno slobodno bacanje za pobjedu. To je ujedno bio i konačni rezultat – 63:59.

Kod Makedonaca treba istaknuti Uroša Nikolića sa 16 koševa i sedam skokova, te Mijajlovića i Nikolovskog s po 11 koševa. U redovima Širokog se najviše isticao Šutalo sa 16 koševa, Planinić 12, Ramljak 11, a Šakić je zabio sedam koševa ali je uhvatio 9 lopti.

Related Articles