Cedevita uvjerljiva u Sinju

Array

Dvobojem Davida i Golijata mogao se okarakterizirati susret Alkara i Cedevite uoči njegovog početka. I ne samo zbog činjenice, ali i zbog nje, što je Cedevita u prvom dijelu Lige za prvaka s čak 53 pregazila Sinjane.

Cedevita je silovito i autoritativno ušla u utakmicu i pitanje pobjednika riješila već u sedmoj minuti, kada je nakon serije 19:0 povela 21:2 uz 11 koševa Roka Ukića. U prvoj četvrtini, ujedno i u poluvremenu, najveća prednost Zagrepčana iznosila je 31:6, da bi Miro Bilan i Fran Pilepić u 26. minuti Vitaminima prvi put donijeli plus 30 (71:41).

Sve skupa završilo je novom visokom pobjedom Cedevite koju je sa 16 koševa i 10 skokova predvodio Miro Bilan. Vrijedi istaknuti i zapaženu rolu mladog Lovre Mazalina koji je za 20 minuta na parketu ubacio 13 koševa uz dva dodavanja. U momčadi Alkara najzapaženiji bili su Martin Bilandžić s 20 i Stipe Krstanović sa 16 koševa i osam skokova.

Alkar će u sljedećem kolu sezonu završiti na gostovanju u Draženovom domu kod Cibone, dok će Cedevita u dvobojima sa Zagrebom tražiti potvrdu pole positiona uoči doigravanja.

Related Articles