Cedevita uzvratila Ciboni

U drugoj finalnoj utakmici HT Premijer lige Cibona je dočekala Cedevitu. Nakon loše prve utakmice što se tiče Vitamina Cedevita je odgovorila na pravi način. Kontrolirali su cijelo vrijeme utakmicu te su iako se Cibona pretkraj približila ostvarili vrlo važnu pobjedu te će malo mirniji ući u sljedeći susret.


HT Premijer liga, finale – 2. utakmica, 27. svibanj
(Gilbert 13, Bošnjak 12 – Cherry 20, Stipanović 15(9sk)

Cibona je odlično ušla u utakmicu. Pokazali su veliku energiju i želju za pobjedom. No, nisu na početku bili toliko šuterski raspoloženi da bi se odvojili od Cedevite. Vitamini su pokušavali igrati više u reketu te im je to polazilo za rukom. Hranili su loptama Stipanovića koji je nakon što se vratio iz ozljede odlično odgovorio. I onda nakon što je pola prve četvrtine prošlo Zdovc je na teren poslao Willa Cherryja koji je potpuno promijenio utakmicu. Krenuo je agresivno te je Cedevita na njegovim krilima napravila veću razliku. Uz njega odlično je igrao Ukić kojeg su zbog nekog razloga u taboru Cibone označili kao čovjeka kojeg će se puštati da šutira i ta im se taktika odbila u glavu. No, iako su igrali odlično današnji gosti se nisu nikako uspjeli odvojiti te su na odmor otišli solidnom, ali ne i nedostižnom prednošću.
U drugom dijelu ista priča. Cedevita je održavala tu solidnu prednost, dok je Cibona na sve moguće načine pokušala smanjiti zaostatak. Uspjeli su u tom naumu, ponajprije zahvaljujući mladom Gilbertu koji je pokazao koliko vrijedi. Došli su Vukovi na minus šest, ali više od toga nisu uspjeli napraviti, iako su imali veliku priliku. Cedeviti se ozlijedio Cherry te bez njega nisu uspjeli postići koš, a to su Vukovi loše iskoristili jer su uzimali neke brzoplete i bespotrebne šuteve.
Na kraju je Cedevita nekako uspjela zadržati prednost te će puni samopouzdanja u sljedećoj utakmici dočekati svoje velike rivale.