King James!

Array

Unatoč jednoj od najčudnijih i najneobičnijih sezona u povijesti franšize, LeBronovi Cavsi su ponovno u velikom finalu! Četvrtu godinu zaredom Cavsi stižu do finala, ponovno zahvaljujući glavnom čovjeku kluba – LeBronu Jamesu. U sedmoj utakmici finala Istoka u TD Gardenu je pao mladi Boston. Cavsi su slavili rezultatom 79:87 u utakmici u kojoj su Celticsi platiti danak neiskustvu. Zanimljivo, prije sedme utakmice Boston je ušao u utakmicu s omjerom 10-0 u doigravanju na domaćem terenu.

Četverostruki MVP je ovog puta ubacio 35 poena uz 15 skokova i devet asistencija, ali svakako vrijedi istaknuti ključnu pomoć Jeffa Greena koji je pridodao 19 poena, ali i J.R. Smitha koji je ubacio 12. Kod Zelenih je Jayson Tatum postigao 24 poena, a vrlo dobro su odigrali Horford (17) i Morris (14).

“Pokušali smo iscrpiti što je više moguće energije iz njega. Bili smo dobri u tome, ali opet nam je zabio 35.”Brad Stevens o taktici protiv LeBrona

Celticsi su imali prednost u zadnjoj dionici, ali Cavsi u zadnjih par minuta režiraju seriju 15:2 i potpuno rješavaju utakmicu.

Related Articles