#234

Cedevita uvjerljiva protiv Zagreba

Zagrebačkim okršajem Zagreba i Cedevite započela je zadarska završnica Kupa Krešimir Ćosić. Izabranici Jure Zdovca, očekivano, došli su do lagane pobjede protiv momčadi iz Trnskog.


Kup Krešimir Ćosić, četvrtfinale, 14. veljače

Zagreb – Cedevita 63;114 (15:30, 14:24, 18:30, 16:30)

(Krapić 19(11sk)- Musa 22(6sk, 5as), Nichols 17, Slavica 14)


Zagreb “iznenađuje” s uvodnih 4:0. No, Vitamini pokazuju nadmoć serijom 11:0 Krušlina i Nicholsa. Cedevita se odvaja na plus deset ubrzo, a u igri Mrave održavaju Tomas i Palokaj. Međutim, Vitamini odrađuju odličnu završnicu te bježe na plus 15.

Markota i Musa odlično otvaraju drugu dionicu serijom 8:0 za 38:15 Cedevite i tu je priči došao kraj. Mravi se nisu dali predati. Igrali su svoju igru te nisu izgledali kao razbijena vojska zahvaljujući Nikoli Garmi. Na poluvremenu Cedevita vodi 54:29.

Ostatak utakmice Vitamini odrađuju bez muke i mirno utakmicu privode kraju. Drugo poluvrijeme odigrano je više u revijalnom tonu. U nastavku se ipak napravila ogromna razlika te je Cedevita slavila s konačnih 114:63.

Jure Zdovc izrotirao je svoju momčad tako da odmorni mogu dočekati svog protivnika u polufinalu.


Nakon utakmice bili su zadovoljni u pobjedničkom taboru.

Jure Zdovc, trener Cedevite.

“Pobjeda nije bila sporna. Mene više brine neka odgovornost, nešto što smo radili na treningu zadnja dva dana i neki odnos mladih igrača. To me malo nervira i brine. No, sve u svemu, izrotirali smo sve igrače i došli smo do neke razlike da mladi bez neke moje veće nervoze mogu odigrati do kraja.”

Toni Perković, bek Cedevite:

“Ne želim podcjenjivati protivnika, ali to nam je bila trening-utakmica da se samo vratimo u ono što smo radili kroz ova dva dana i da to gradivo utvrdimo. Sada ćemo gledati hoće li dobiti Zabok ili Šibenik i očekujemo to spremni.”

Trener poraženih poručio je da je vidio neke pozitivne stvari od svojih igrača, unatoč teško porazu.

Nikola Garma, trener Zagreba:

“Pokušao sam na otvaranju s tri jako niska igrača, playmakera, da radimo presing preko cijelog terena. Međutim, iskusni igrači kao Ukić su to lagano rješavali. Moji igrači su se držali našeg košarkaškog protokola 30-ak minuta zbog čega sam zadovoljan. Ne mogu reći da sam sretan, ali ima nekih stvari u kojima sam vidio da ima pomaka. Primjerice, imali smo više napadačkih skokova od Cedevite, ali pogubni za nas su bili njihovi lagani poeni iz naših izgubljenih lopti. Ovo nam je bila svojevrsna priprema za nastavak prvenstva. Očekuju nas ključne utakmice. Ne znamo što će biti s klubom, teško je pronaći sponzore. Moramo se snaći s postojećim kadrom jer imamo zabranu dovođenja igrača.”

Legendardni trener Zagreba na kraju je istaknuo kako je želio dati svima priliku, bez obzira na rezultat.

“Razlika je mogla biti i manja. Htio sam koristiti sve igrače da osjete što znači igrati završnicu Kupa. Nekima će to biti prvi i jedini put u životu.”

Jan Palokaj, kapetan Zagreba:

Čestitam Cedeviti na pobjedi. Pokazali su svoju nadmoć. Isto tako čestitam mojim sugiračima na borbi. Ginuli smo 40 minuta, koliko smo mogli. Dali smo sve od sebe. Imali smo dobre segmente, ali sve u svemu ne mogu biti nezadovoljan.