#234

Cedeviti peta ABA pobjeda

Cedevita je došla do pete pobjede u ABA ligi i prije sutrašnjih utakmica Partizana i Crvene zvezde preuzela je prvo mjesto u poretku regionalne lige.


Cedevita – Široki Primorka 85:76 (25:15, 52:34, 70:58)

Cedevita: Smith 19 (5as), Bilan 15, Delaš 13,  Nurkić 11, Suton 10, Mazalin 6, Babić 5, Ramljak 4, Zubčić 2 (7as), Mustapić, Baltić.
Široki: Coles 13, Jones 11 (6as), Buva 10, Bošnjak 10, Bilinovac 9, Rikić 8, Katić 7, Petrović 5, Barač 3, Mikulić, Kaštropil, Ćorić.

Kao i u srijedu u EuroCupu, i večeras je mladi (97) Lovro Mazalin bio početnoj petorci momčadi Jasmina Repeše. Dobiveno povjerenje je dobro iskoristio ubacivši četiri poena iz slobodnih bacanja od prvih šest njegove ekipe, a i u sljedećoj akciji je asistirao danas posebno raspoloženom Nolanu Smithu. Vitamini su dominirali što se vrlo brzo vidjelo i na semaforu.

Smith je već u 18. minuti utakmice nadmašio svoj prosjek od 14 poena iz ABA lige. Odlično poluvrijeme završio je sa šutem 7-9 uz tri asistencije i valorizaciju 18. Uz njega, visokom vodstvu od 52:34 svoj doprinos su dali Ante Delaš (11), Miro Bilan (7), ali i Tomislav Zubčić koji nije upisao niti jedan poen dok je u rubrici asistencije nakon 20 minuta imao brojku šest. Ukupno ih je Cedevita, koja je po tom elementu najbolja u ligi, u tom periodu imala 13, četiri manje od svog prosjeka za 40 minuta.

Nolan Smith

Foto: Saša Trifunovski

Ponovno, kao i na početku utakmice, prve koševe u drugom dijelu su dali Mazalin i Smith, a u sljedećem napadu Lovro asistira Bilanu za velikih +22 (58:36). U tim trenutcima Široki Primorka djeluje dosta nemoćno, a koliko toliku prijetnju predstavljao je dvojac Jones Johnathon i Coles Julius te mladi Domagoj Bošnjak.

Do kraja ovog susreta gosti su ipak zaprijetili Zagrepčanima koji u drugom dijelu nisu bili ni približno na razini igre iz prvog. Toni Katić je pet minute prije kraja smanjio na samo osam poena minusa, a u sljedećem napadu Coles je promašio šut za tri poena koji bi Široki sasvim vratio u utakmicu.

Ivan Ramljak pogađa jedno slobodno i tricu, a u 37. minuti Zubčić postiže svoj prvi koš (samo dva puta šutirao) za ponovno visokih 83:70. Konačni rezultat je bio 85:76, Cedevitu su predvodili Smith (19p, 5as) i Bilan (15), a u sastavu Širokog Coles (13), Jones (11) te Bošnjak i Ivan Buva (10) su bili dvoznamenkasti.

Cedevita s ovom pobjedom preuzima prvo mjesto, a sljedeću utakmicu igra u nedjelju u Beogradu protiv Crvene zvezde koja je također za sada na samo jednom porazu.