#234

Jolly slavio u Dardi, Baranjci i dalje bez pobjede

U 4. kolu A1 lige Vrijednosnice OS Darda ugostile su šibenski Jolly JBŠ. Domaći su doživjeli poraz i još ne znaju za pobjedu u ovoj sezoni.


Vrijednosnice OS Darda – Jolly JBŠ 63:78 (13:12; 25:33; 41:53)

Darda: R. Kujundžić 2, Meznarić 10, Šarac, Diminić 10, Bičvić 6, Mazić 7, M. Kujundžić, Hrnčić 9, Barišić, Pandurić 19, Turalija.
Jolly: Gulam 3, Roso, Katura 12, Kozić 4, Vrlika 4, Ross 33, Mrva 14, Naletilić 1, Peršić 4, Bubalo 3, Cinac.


Bila je tvrda utakmica s jakom obranom i brojnim greškama s obje strane. U prilog tome najbolje govori samo 25 poena u prvoj četvrtini. Darda je držala utakmicu u egalu do 18. minute kada Jolly ubacuje u brzinu više te do poluvremena preko Domagoja Bubala, Mate Mrve i Luke Kature rade seriju 8:0 i odlaze na veliki odmor s prednošću 33:25.

Obrane su popustile u trećoj dionici što koristi odlični Ronald Ross koji u 24. minuti odvodi svoju momčad na plus 14. Tricom Dejana Meznarića domaći su prišli na sedam razlike, ali Ross ubrzo uzvraća na drugoj strani. U posljednju četvrtinu ulazi se s rezultatom 41:53.

Kako se utakmica bližila kraju tako je igra Baranjaca padala, a vidljivo spremniji gosti s dužom klupom do kraja su mirno čuvali stečenu prednost. Susret je završen rezultatom 63:78. Valja spomenuti fenomenalnog Rossa koji je ubacio čak 33 poena i uhvatio 9 skokova. Na drugoj strani Luka Pandurić je bio najefikasniji s 19 poena.

Ovom pobjedom šibenski sastav je najavio izlazak iz krize te donio potrebni mir u klub. U sljedećem kolu na domaćem terenu dočekuju Split, a eventualnom pobjedom bi se priključili momčadima na vrhu. S druge strane, Darda je u očiglednoj krizi, a prva prilika za pobjedu im se pruža već u sljedećem kolu u slavonskom derbiju.