#234

Cedeviti poraz od Venecije

Cedevita se nalazi na turniru u Caorleu, a u prvoj utakmici upisala je poraz od talijanske Venecije. Uz spomenute dvije ekipe još se natječu i Avellino i kazahstanska Astana.


Venecija – Cedevita 88:84 (19:13; 39:34; 62:58)

Cedevita: Smith 19, Zubčić 9, Lebo 4, Nurkić 10, Babić 13, Bundović, Suton 8, Bilan 6, Jelenek, Baltić, Baždarić 15.


Venecija je bolje otvorila susret Vodili su gotovo čitavu prvu četvrtinu, a u jednom trenutku su imali i osam poena prednosti. Na početku druge dionice zagrebačka momčad se konsolidirala te okrenula susret u svoju korist. Ipak, na poluvrijeme s prednošću odlaze Talijani.

U čudnoj i nervoznoj utakmici u nastavku se bolje snašla momčad sa sjevera Italije. Sredinom treće četvrtine bježe na velikih 13 razlike, no Cedevita je ubrzo uzvratila i izjednačila rezultat na 58:58. Do kraja utakmice Venecija je nadodala malo više gasa i u napetoj završnici slavila 88:84.

Mršić i Vulić danas nisu mogli računati na Ramljaka koji je lakše ozlijeđen, Tomasa, Mustapića, Mazalina te reprezentativca Delaša, a naravno i trenera Repešu, dok u protivničkim redovima nije nastupio hrvatski internacionalac Hrvoje Perić.

U prvoj utakmici programa Avellino je slavio protiv Astane iz Kazahstana 81:57 pa će danas u susretu za treće mjesto od 18 sati igrati Cedevita i Astana.