Cedevitina utakmica odluke

Array

Danas u 19 sati Cedevita u Domu sportova igra posljednji susret EuroCupa, a u 10. kolu protivnik im je Chalon iz Francuske. Cedevita mora pobijediti da bi prošla u drugi krug natjecanja. Dvije šanse da osigura nastup u drugom krugu, Cedevita je propustila porazima od Oldenburga i Dinamo Sassarija, a Chalon im je danas treća i posljednja meč lopta. Hoće li treća biti sreća?

Današnji susret najavili su trener Jasmin Repeša i centar Miro Bilan.

“Mislim da smo u pripremama napravili sve što smo trebali napraviti, s tim da to sutra na terenu sve moramo pretvoriti u jednu pozitivnu prezentaciju, pozitivnu energiju i dobru igru jer znamo da moramo dobiti da bi se plasirali u sljedeći krug. Propustili smo dvije meč-lopte i da propustimo i treću bila bi zaista velika šteta”, rekao je za početak Repeša.

Cedevita je trenutno u negativnom nizu od četiri poraza, ali svojim igrama u ovoj sezoni zaslužili su prolaz dalje u drugi krug ovog natjecanja.

“Mislim da bi bilo nezasluženo da ne idemo dalje, no, ruku na srce, ako nismo u stanju dobiti treću meč-loptu na svom terenu pred svojom publikom protiv Chalona, onda ni ne zaslužujemo prolaz dalje. Optimist sam, kao i uvijek, ovaj put čak i naglašeni, mi to jednostavno moramo dobiti.”

Bilan se prisjetio utakmice u Francuskoj, kad je Cedevita pobijedila dosta oslabljeni Chalon tada, rezultatom 80:65.

“Uoči te utakmice oni su imali dosta problema. Neke igrače su potjerali, a potpisali su Josepha, koji još nije bio registriran za tu utakmicu. Znali smo da imaju problema i da, ako ih stisnemo, nemaju šanse. Sad iz tadašnje petorke u prvoj petorci imaju dvojicu igrača. Sigurno će biti teže, ali mislim da vrijedi isto pravilo. Ako unesemo energiju, mislim da nemaju šanse protiv nas. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo. Meni je najviše stalo do toga i dat ćemo sve od sebe da uđemo u drugi krug.”

Bilan je pozvao i navijače: “Pozvao bih sve naše simpatizere, navijače i sve ljude koji vole košarku da dođu sutra na utakmicu i bodre nas da pokušamo ući u drugi krug kako bi se i na zimu u Zagrebu mogla gledati dobra europska košarka. Ja sam također optimist, nadam se da ćemo odigrati jednu pravu utakmicu i da ćemo na kraju pobijediti.”

Za kraj spomenimo kako utakmicu između Cedevite i Chalona možete izravno pratiti u prijenosu na Sportskoj televiziji od 18:50 sati.

Related Articles