Četiri Brođanina pronašla nove klubove

Array

Mjesec dana nakon što je objavio da napušta prvoligaško natjecanje, nad Slavonskim Brodom je, kako doznajemo, pokrenut stečajni postupak, dok je sad već cijela momčad pronašla nove sredine u kojima će nastaviti svoje karijere. Posljednji koji je to učinio, no i jedini koji je ostvario inozemni transfer je nekadašnji kapetan Brođana Petar Živković.

Postavši član slovačkog Lučeneca, 21-godišnji Živković tako je dodatno pojačao jaku hrvatsku koloniju u toj zemlji, no i postao treći Brođanin koji će ostaviti trag baš u tom klubu. Naime, bivši igrač Lučeneca, MVP slovačkog prvenstva i nekadašnji Živkovićev trener Igor Kovačević ostat će zlatnim slovima upisan u povijest kluba kojeg je vodio do dva naslova prvaka Slovačke.

Međutim, taj drugi naslov prvaka osvojio je i još jedan brodski i nekadašnji Živkovićev trener. Riječ je o Krunoslavu Krajnoviću kojemu je upravo Lučenec bio odskočna daska za vrlo uspješnu i respektabilnu trenersku karijeru u Slovačkoj. Pored toga, Kovačević i Krajnović te su sezone slavili dvostruku krunu, naslovu prvaka pridodali su i trofej pobjednika slovačkog kupa.

Lučenec je, dakle, klub duge tradicije, no rezultatski nešto slabije sadašnjosti, budući da je trenutno član prve slovačke lige koja je rang ispod najjače tamošnje Extralige. Ipak, postoje ambicije za povratak u vrh slovačke košarke, čemu bi trebao doprinijeti i Živković (bek šuter, 194 centimetra) koji je potpisao ugovor do kraja sezone s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.

Osim Živkovića, novi klub su u međuvremenu pronašli i ostali mladi Brođani koji su dosad nastupali u A1 ligi. Matej Kljaić (1993.), Dominik Šamija (1994.) i Marko Karlović (1995.) od nedavno su novi članovi Rekord Tima iz Oriovca, gdje su se odmah nametnuli i postali najbolji strijelci tog A2 ligaša kojeg danas s klupe vodi Igor Kovačević.

Related Articles