Četiri domaćina EuroBasketa 2017. godine

Array

Ovogodišnji EuroBasket koji su po prvi puta u povijesti organizirali savezi četiriju naciju, među kojima je bila i Hrvatska, polučio je nezapamćeni uspjeh, barem tako kažu, a odbor FIBA Europe odlučio je nastaviti istim stopama pa će domaćini za iduće Europsko prvenstvo biti Turska, Finska, Izrael i Rumunjska.

Turci tako nastavljaju tradiciju organizacije velikih Fibinih natjecanja, a na idućem će EuroBasketu naslijediti Francusku pa će se tako u Istanbulu osim grupne faze igrati i završnica turnira. Utakmice će se odigravati u Abdi Ipekci Areni, domu Šarićevog Anadolu Efesa, i Sinan Erdem Areni, mjestu odigravanja završnice košarkaškog Svjetskog prvenstva 2010. godine.

Turska je osim već spomenutog Svjetskog prvenstva 2010. godine, 1959. i 2001. godine bila domaćin Europskih prvenstava, a prošle su godine održali Svjetsko prvenstvo za žene.

Finska je posljednji put domaćin Europskom prvenstvu bila 1967. godine, na 50. obljetnicu nezavisnosti njihove države, a Helsinki će ponovno ugostiti europske košarkaše na njihovu 100. godišnjicu.

Izraelu i Rumunjskoj biti će ovo prvo domaćinstvo, a Rumunji će se vratiti na europsku košarkašku scenu nakon 30 godina izbivanja. Posljednji su put sudjelovali na EuroBasketu 1987. godine u Grčkoj gdje su upisali sedam poraza u sedam utakmica.

Related Articles