Četiri ekipe, dva mjesta. Može li Hrvatska u četvrtfinale?

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina sutra protiv Litve igra posljednju utakmicu u skupini drugog kruga Europskog prvenstva. Iako situacija po naše igrače nije baš bajna i dalje ovisimo sami o sebi i imamo realne šanse za četvrtfinale.

Reprezentacije Turske i Grčke od ranije su osigurale prolaz u sljedeću fazu, a za preostala dva mjesta bore se četiri preostale momčadi: Hrvatska, Litva, Crna Gora i Njemačka.

Trenutno je Litva u najboljoj situaciji jer na kontu ima dvije pobjede, a prolaz dalje joj dolazi u pitanje samo ako izgubi više od 16 razlike protiv Hrvatske.

Njemačka je u krajnje nezavidnoj poziciji jer slavljem Hrvatske gubi svaku šansu za prolazak dalje, ali ako Hrvatska izgubi dovoljna joj je i minimalna pobjeda u srazu s Crnogorcima. Pobjeda Crnu Goru vodi dalje.

Kolika će pobjeda biti potreba Hrvatskoj ovisi o utakmici Crne Gore i Njemačke. Pobjeda Nijemaca našim momcima otvara vrata četvrtfinala jer minimalnim slavljem protiv Litve u tom slučaju prolazimo dalje i zauzimamo 3. mjesto u skupini. U slučaju pobjede Crne Gore, Hrvatska mora slaviti sa 16 ili više razlike.

Utakmica između Hrvatske i Litve je na rasporedu u 17 sati, a Crne Gore i Njemačke u 14,45.

Related Articles