Charles Barkley: Moje mišljenje – Španjolska pobjeđuje

Array

Legenda svjetske, ali ponajprije NBA košarke Charles Barkley u svojem je intervjuu za NBA.com dao svoje viđenje o reprezentaciji SAD-a na Svjetskom prvenstvu.

Kako natjecanje odmiče, sve više ljudi počelo je dijeliti mišljenje kako SAD ipak nije takva sila, a to misli i Charles Barkley:

Mislim da će SAD izgubiti od Španjolske. Kao prvo, Španjolska ima odličnu momčad, a njihova najveća prednost, osim što igraju kod kuće, je činjenica da ih nije strah SAD-a. Svi njihovi igrači igraju u NBA-u.

Usput se prisjetio Olimpijskih igara 1992. u Barceloni kada je bio član Dream Teama te usporedio sadašnju situaciju:

Ako se vratimo unatrag, a rekao sam to već više puta, najveću prednost koju smo mi imali ’92. bilo je strahopoštovanje ostalih momčadi. Sjetite se samo kako su se svi igrači željeli fotografirati s nama, dobiti naš autogram… Serge Ibaka, Pau Gasol, Marc Gasol – oni ne žele nikakav autogram, oni ih vide cijelo vrijeme. Dakle, imaju odličnu momčad, igraju doma i ekipa SAD-a nema zastrašujući faktor. Moje mišljenje – Španjolska pobjeđuje.

Već smo ranije pisali o tome tko je zapravo favorit ovoga prvenstva, a Sir Charles samo je potvrdio analizu. To je finale koje se očekuje od početka natjecanja, a taj okršaj dvije najveće košarkaške sile, ukoliko ne bude iznenađenja, čeka nas već u nedjelju.

Related Articles