Cibona bez problema slavila u Mavrincima

Zaostala utakmica 7. kola HT Premijer lige odigrana na Mavrincima pretposljednjeg dana godine pripala je Ciboni koja je pobijedila Adria Oil Škrljevo 95:65 i tako došla do desete prvenstvene pobjede. Bio je to sraz 12 Zelenih protiv 9 Vukova jer je Cibona doputovala s onim što je ostalo u rosteru od prvog dijela lige.

Prvih deset minuta u znaku je izjednačene igre obje ekipe. Prvih pet minuta pripalo je Adria Oil Škrljevu  koje je imalo prednost 9:5 i 9:7, nakon što je Arkim Robertson zabio četiri koša, Ivan Vrgoč tricu, a Adnan Arslanagić dvicu. Cibona u prvo vodstvo dolazi na isteku pete minute pri rezultatu 10:9. Toni Nakić je zabio osam koševa uz jednu tricu, a šest koševa Filip Bundović pa Vukovi u tri navrata imaju plus šest. Ipak na mini odmor se odlazi prednošću gostiju 23:20.

 

_

Gotovo pa identična igra je u nastavku. Prvih pet minuta pripalo je Ciboni, koja stalno održava prednost, da Zeleni u 5′ ponovno došli u vodstvo, prvo 30:29, a onda i 23:29. Na isteku 19′ na semaforu stoji 40:40, što je bilo drugo izjednačenje u prvih dvadeset minuta. Gosti na krilima Bundovića, koji je u prvi dvadeset minuta postigao 15 koševa ipak na veliki odmor odlaze sa prednošću 45:41. Kod domaćeg sastava Bundoviću je parirao Robertson koji je postigao 14 koševa.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini. Proradili su Roko Prkačin i Josip Bilinovac, pa Cibona u 24′ ima plus deset 54:44, na isteku tridesete minute i plus 14, kada je na semaforu stajalo 68:54 za goste. Domaćini su tricama uzaludno pokušavali smanjiti zaostatak, ali one nisu ulazile u koš. Nakon velikog zaostatka na isteku treće četvrtine domaćin se predao, posebice u posljednjih pet minuta pa je Cibona na kraju ostvarila veliku razliku.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Bundović s 20 postignutih koševa, dok je kod Adria Oil Škrljeva Robertson postigao 18.

KOMPLETNA STATISTIKA