Četvrtak, 21 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Cibona dočekuje Mornar:”Bespredmetno je razgovarati o kvaliteti našeg suparnika”

  Posljednju utakmicu u ABA ligi Cibona je odigrala još 18. prosinca s Igokeom. Tada su se zaredale odgode utakmica, pojavili su se pozitivni na virus COVID-19 i u Ciboninim redovima što je uzrokovalo nove odgode i samoizolaciju za izabranike trenera Velića, no ovaj vikend napokon slijedi povratak na parket.

  - Advertisement -

  U subotu u 20.00 sati u abaligaškoj utakmici 15. kola Cibosi će ugostiti ekipu Mornara (Arena Sport 1), dok će u nedjelju u okviru 18. kola domaćeg prvenstva ugostiti Škrljevo s početkom u 19.00 sati (HKS TV).

  Za razliku od utakmice u prvom dijelu prvenstva kada je Cibona poražena u Baru (109-68), ekipa se pojačala s Damirom MarkotomDarkom Planinićem i Scottiejem Reynoldsom.

  Scottie je na treningu ozljedio skočni zglob i na njega se neće moći računati, kao ni na Bilinovca koji će uslijed rupture lista biti van rostera barem još ovaj vikend.

  “Ekipa Mornara svake godine grabi velikim koracima prema vrhu regionalne lige. Pokazali su da i u Eurokupu mogu imati značajnu ulogu, a sve prvenstveno zahvaljujući braći koja vode taj klub i koji su dosegli respektabilan nivo organizacije i snage samog kluba. O njihovoj kvaliteti je bespredmetno razgovarati, spremni su se ‘potući’ za sam vrh ABA lige. Imaju možda i najjaču vanjsku liniju u regiji sa Pullenom, Needhamom, Whiteheadom, sad su na te igrače doveli i Gordića. Mi ćemo u ovoj utakmici prvenstveno gledati da odigramo čvrsto, da budemo agresivni i konkurentni što je duže moguće i ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo. Stvar će nam biti otežana jer baš tamo gdje je Mornar najjači, mi smo ostali bez 2 igrača. Reynolds je ozljedio skočni zglob, Bilinovac još uvijek nije zaliječio rupturu lista. To je prilika da se igrači koji su imali manju minutažu pokažu u najboljem svjetlu.” – rekao je prije dvoboja trener Vukova Ivan Velić.

  Usprkos visoke pobjede iz prvog dijela sezone u Baru, trener Mornara je oprezan uoči gostovanja pod Tornjem.

  “Sigurno nas čeka teška utakmica, takvo je svako gostovanje u ABA ligi. Poštujemo Cibonu, da ne govorimo o tradiciji tog kluba. Mi ćemo ući u utakmicu kao da je playoff, jer nama je svaki dvoboj veoma važan, a u drugom dijelu sezone svaki kiks je teže nadoknaditi. Za sada idemo po planu, nadam se da ćemo i u Zagrebu biti na nivou, da ćemo biti spremni i maksimalno ozbiljno shvatiti rivala” – rekao je trener Mihailo Pavićević.

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE