ABA liga: Mornari preplivali Vukove

Druga utakmica u sezoni i druga pobjeda Mornara protiv Cibone. ABA liga je dogurala do 15. kola, a u Draženovom domu su snage odmjerili dvije spomenute momčadi gdje su gosti iz Bara slavili s rezultatom 78:92. Bila je to uvjerljiva predstava gostujućeg sastava.

Cibosi su i dalje na samo tri pobjede, a večeras nisu imali šanse protiv ipak puno snažnijeg protivnika.Vukovi su bili konkurentni u prvih deset minuta, a na otvaranju druge dionice uslijedila je 14:2 serija koja se pokazala prijelomnim trenutkom. Nakon toga se domaćini više nisu uspjeli značajni približiti, odnosno ugroziti stvoreni višak Mornara.

Dodajmo kako su gosti došli na šuterski trening pogodivši čak 14 od 26 trica što je također bio pokazatelj dodatne raspoloženosti. Isaiah Whitehead je za devet i pol minuta na parketu postigao 12 poena te je uz Aleksandra Lazića, koji je ubacio poen više, bio najefikasniji kod pobjednika.

Toni Nakić je kod Cibone upisao 15 poena. Darko Planinić je postigao 14, a po 13 su ubacili Mateo Drežnjak i Roko Prkačin. Solidnih 14 minuta upisao je i Lovro Gnjidić što je iskoristio za 8 poena uz četiri asistencije.

Related Articles