Cibona dogovorila dolazak mladog talenta iz Križevaca!

Direktor Cibone, Tomislav Šerić dogovorio je danas prelazak mladog talenta iz križevačkog Radnika pod 'Toranj'.

Mladi Borna Katanović napušta redove križevačkog Radnika i prelazi u redove Cibone. Rođen je 2007. godine te iako ima samo 16 godina, već je oduševljavao svojim izvedbama u seniorskoj Drugoj ligi Sjever.

Borna je visok 195 cm, može igrati nekoliko pozicija, sjajno šutira trice, ali je vrlo dobar i u defanzivnom smislu zahvaljujući jako dobro razvijenom tijelu. Koliko je bio zanimljiv na tržištu govore i ponude, uz onu Cibone, i one od Splita, Zadra te Cedevite Junior, trenutno naša četiri najjača kluba.

Pred početak prošle sezone, Borna je svoj dio priprema odradio i u kampu Barcelone, postojala je mogućnost i potpisa s katalonskim divom, ali na kraju nije došlo do realizacije. Sada ipak je, ne s katalonskim ‘divom’, ali je s onim zagrebačkim. Tomislav Maslić, tajnik KK Radnik iz Križevaca, nije skrivao oduševljenje zbog prilike koja se pružila mladom Borni.

‘Za nas je ovo bio jako emotivan trenutak, znali smo nakon ne ulaska seniora u A1 ligu da je ovakav ishod realan. Naš glavni cilj na današnjem sastanku bio je ljude koji vode brend poput Cibone podsjetiti na važnost i utjecaj malih sredina koje su baza za razvoj sporta i sportaša uopće. Želimo svi da se rad, ulaganje, napori i u konačnici rezultati valoriziraju od strane nositelja kvalitete sporta prema uvjetno rečeno malim sredinama. U dvoranskim sportovima, košarci nas očekuje puno posla očito kako bi se postavio sustav na zdrave temelje. Nakon braće Tomas i Svoboda, naš klub iznjedrio je još jednog igrača koji će svakako ostaviti utjecaj u našoj košarci. Nadamo se najvišim dometima i ponosni smo što smo dio Bornine priče.’

Kao dio dogovora između Cibone i Radnika, seniori ‘Vukova’ će u rujnu odigrati prijateljsku utakmicu u Križevcima.

Related Articles