Marta Ostojić karijeru nastavlja u Italiji!

Marta Ostojić napustila je ŽKK Zagreb i karijeru će nastaviti u talijanskom drugoligašu Futurosa Basket Trieste.

Ova 186 cm visoka košarkašica s obzirom na svoje fizičke predispozicije i igračku polivalentnost upotrebljiva je na više pozicija na terenu.

Prošla je do sada kroz gotovo sve reprezentativne kategorije naše zemlje, od najmlađih pa sve do seniorske. Premda joj je tek 20 godina iza sebe  već ima nekoliko klubova i zanimljivih destinacija.

Kroz dosadašnju karijeru igrala je za ŽKK Trešnjevka, slovenskog prvaka ŽKK Cinkarna Celje u kojem je provela tri godine, dok je posljednje dvije sezone članica Zagreba, uz kratki prekid od dva i pol mjeseca koje je provela u SAD-u, na sveučilištu Ole Miss, nakon čega se ponovno vratila u Zagreb.

U sezoni za nama u dresu Zagreba odigrala je ukupno 17 utakmica u prvenstvu Hrvatske i ostvarivala učinak od 15,4 poena, 6,9 skokova i 3,4 asistencije po utakmici. Zagreb je na koncu stigao do polufinala doigravanja za prvaka, no tamo ih je zaustavila dubrovačka Ragusa.

Osim nacionalnog prvenstva igrao je Zagreb i WABA regionalnu ligu, u kojoj je Marta upisala 11 nastupa i bilježila 14,6 poena, 6,2 skokova i 3,7 asistencija.

“Potpisala sam sa klubom iz Trsta čija je ambicija da igra A1 ligu. Meni je osobno u ovom momentu najbitnije da imam minutažu i slobodu u igri na mojoj prirodnoj poziciji. Uvjeti i sve informacije koje imam o treneru i ekipi za iduću sezonu zadovoljavaju moje trenutne želje, i zbog toga sam se odlučila baš za ovaj klub, iako je bilo još nekih ponuda iz drugih zemalja”. Izajavila je za naš portal Marta Ostojić.

 

Related Articles