Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Cibona dovela diva pod obručima, stiže i Blass

  Cibona danas živi drukčije. Kako već odavno nije, sretnije i slobodnije. Otkada je skinuta blokada FIBA-e, pod Tornjem je živnulo, redovi su napokon konsolidirani. Od omladinskog pogona, kojeg danas vodi povratnik u klub Danijel Lutz, do seniorske momčadi pod ravnanjem trofejnog dvojca iz prošle sezone RimacGolemac.

  - Advertisement -

  Na vrhu, s druge strane, mobilizacija još uvijek traje. Prvi operativac Aleksandar Petrović i Domagoj Čavlović u potrazi su za članovima Upravnog odbora koji će, prema najavama, biti konstituiran početkom listopada. Predsjednik kluba trebao bi postati Ivan Artuković iz Francka dok se preostala četiri člana UO-a također traže iz redova gospodarstvenika. Dakle, sve bi trebalo sjesti na svoje mjesto do početka sezone 5. listopada za kada je najavljena i velika proslava povodom uspješnog radnog ljeta.

  Što se pak prve momčadi tiče, pripreme su u punom jeku, igrači sada mogu biti potpuno fokusirani na parket i zasad sve to vrlo dobro izgleda. Nakon što su s plus 15 apsolvirali Igokeu, Vukovi su otišli put Sarajeva, gdje će sudjelovati na 10. Memorijalnom turniru Mirza Delibašić. Prvi protivnik je po mjeri, koliko u ovom trenutku može nova Cibona, saznat ćemo nakon subotnjeg sraza s beogradskim Partizanom. Ovisno o ishodu, Zagrepčani će u nedjelju protiv Turk Telekoma ili Bosne odigrati i drugi susret u Sarajevu.

  U međuvremenu, iz Tornja je stigla vijest o novom pojačanju na kojemu će Cibona graditi svoju budućnost na visokim pozicijama. Naime, iz Graza je u Cibonin omladinski pogon stigao 16-godišnji Josip Popić, visok 210 centimetara i težak 130 kilograma. Radi se o velikom potencijalu kojeg je tražila i Cedevita te klubovi iz Španjolske i Turske, a po riječima Ace Petrovića, izgleda možda i bolje od Pekovića i Nurkića. Također, suradnja je dogovorena i s Jerelom Blassingameom čiji se dolazak u Zagreb očekuje uskoro.

  Dakle, Cibona je posložena. Blassingame, Mavra i Mikulić su na jedinici, Kus, Krušlin, Siriščević i Rozić će okupirati pozicije dva i tri, Jagodić-Kuridža i Gabrić četiri, a Lalić i Ante Žižić će biti na petici. Nova Cibona možda nije Cibona za najveće domete, ali nova Cibona zna da će živjeti i nakon sljedeće sezone. Važan preduvjet da se stvore novi temelji. I do kraja ispuni Draženom dom.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE