Cibona dovela NBA pojačanje!

Array

Justin Hamilton, 22-godišnji centar sa Louisiana State, novi je igrač zagrebačke Cibone.

Hamilton je izabaran ovog ljeta na draftu kao 45. izbor Philadelphie, a kasnije su prava na njega otkupili aktualni prvaci Miami Heat. Hamilton je u dosadašnjoj sveučilišnoj karijeri igrao za dvije momčadi. Prvo je nastupao za Iowa State a prošlu sezonu odigrao je za Louisianu za koju je nekad nastupao i jedan od najboljih centara svih vremena Shaquille O’Neal. Tijekom prošle sezone Hamilton je predvodio svoju ekipu u broju postignutih poena (13), skokova (7) i blokada (1,3)

Hamilton također ima i hrvatsko državljanstvo. Njegova majka je podrijetlom hrvatica pa se zbog toga Hamilton u Ciboni neće voditi kao stranac. Da Hamilton dolazi iz prave sportske obitelji govori podatak da je i njegov otac uspješno igrao američki nogomet. Dolaskom u Cibonu Hamilton je pokazao i želju da nastupi za reprezentaciju Hrvatske.

Hamilton je izuzetno pokretljiv igrač, centar koji može kvalitetno otvoriti reket ali isto tako kvalitetno odgovoriti i u post igri. Odličan je skakač s veoma dobrim kretnjama i vrlo mekanim šutom.

Dolazak u Europu za Hamiltona je privremen i sigurno je kako će ovaj perspektivni centar jednog dana zaigrati u NBA ligi. Njegov cilj u Ciboni je da kroz veću minutažu dodatno očvrsne i stekne tako potrebno iskustvo. S druge strane za Cibonu će Hamiltonovo prisustvo ispod koša sigurno biti od velike važnosti u sezoni koja dolazi.

Related Articles