U14: Mance zadovoljan igračima i radom

Array

Izbornik i glavni trener muške U-14 selekcije Hrvatske Marijan Mance, koji će ovu momčad voditi na međunarodnom turniru Slovenija Ball 2012. u Slovenj Gradecu, prije odlaska za Sloveniju za Crosarka.com dao je kraći intervju.

Jeste li zadovoljni pripremama?

“Nakon odrađenih 17 dana priprema u dva ciklusa moram reći da sam izuzetno zadovoljan kako igračima tako i uvjetima rada. Ovo je za dječake od 14 godina veliko iskustvo i nadam se da će im svakako koristiti u daljnjem razvoju. Moram pohvaliti i svoje najbliže suradnike, trenera Nenada Kukića, kondicijskog trenera Marina Dadića s kojima sam imao izuzetno kvalitetan i profesionalan odnos i komunikaciju.”

 Kojih 12 će nastupiti za Hrvatsku u Slovenj Gradecu?
“Od šireg popisa koji se sastojao od 23 igrača odlučio sam se za sljedeće igrače: Mate Kalajžić, Luka Kotrulja (KK Split), Dragan Pervan, Mateo Čolak, Marko Prskalo (KK Široki), Emil Savić, Krešimir Ljubičić (KK Rudeš), Mateo Habazin (KK Cedevita), Vuk Lazić (KK Zagreb), Domagoj Proleta (KK Dubrovnik), Sandro Antunović (KK Koš), Luka Barišić (KK Darda).

Također, moram istaknuti da i svi ostali kandidati ostaju na daljnjem praćenju i nadam se da će se nametnuti kroz iduće selekcije i okupljanja mladih reprezentacija Hrvatske.”

Protiv koga igrate u Sloveniji?

“U Sloveniji ćemo odigrati šest utakmica u četiri dana, a to su reprezentacije Mađarske,Makedonije, Rusije, Španjolske te dvije selekcije Slovenije.”

Što očekujete od tog turnira?

“Od turnira prvenstveno očekujem da dobijem potpuni uvid u potencijal i mogućnosti naših reprezentativaca te u skladu s tim da polučimo što bolji rezultat. Također, bitno je da igrači steknu iskustvo igranja međunarodnih utakmica i važnost igranja za reprezentaciju Hrvatske.”

Možete li izdvojiti nekoliko najperspektivnijih imena iz ove selekcije U-14?

“Smatram da iz godine u godinu imamo rasadnik talenata, a tako je pokazala i ova selekcija. Od imena ne bih nikoga izdvajao već će se oni sami svojim igranjem i zalaganjem istaknuti na turniru u Slovenj Gradecu.”

Related Articles