#234 Cibona dovela novog Amerikanca | Crosarka.com #234

Cibona dovela novog Amerikanca

Cibona je potpisala ugovor s još jednim Amerikancem. Nakon odlaska Langstona Halla novo ime u redovima “Vukova” je Jahmar Clinton Lamont Young. Pozitivna strana dovođenja američkog beka je ta što jako dobro poznaje regionalnu ligu. Naime, već je 2010. godine igrao za Crvenu zvezdu, a jedno kratko razdoblje nastupao je i za Široki.

Young tako otprije poznaje suigrača na bekovskoj poziciji, Josipa Bilinovca, s kojim je jedno vrijeme dijelio svlačionicu. Također, surađivao je i s trenerom Subotićem za vrijeme njegova trenerskog angažmana u Libanonu. Poznanstvo je ujedno bilo i razlog zašto je doveden 30-godišnji bek.

“Surađivali smo prije dvije godine u Beirutu. Dobro ga poznam i on mene. Moram biti iskren, nije nam bio među prvim opcijama. Sve druge opcije koje smo mi imali su zbog raznih razloga ispali iz igre što zbog ozljeda, što zbog financija. Odlučili smo se za jednog igrača kojeg osobno dobro poznajem. Može igrati na poziciji jedan i dva. Odličan je u obrani. Bilinovac ga dobro poznaje jer su zajedno igrali u Širokom tako da će sigurno biti pravo pojačanje,” – za službenu stranicu kluba izjavio je trener Slobodan Subotić

Iskusni amerikanac je u karijeri još nastupao za Charleroi, Ventspils, Orleans, Nizhny Novgorod, Paris Levallois te Haifu.