Cibona izgubila u trileru nakon dva produžetka

Array

U 21. kolu ABA lige Vukovi su upisali poraz na gostovanju protiv Radničkog. U utakmici s dva produžetka Cibosi su u regularnom vremenu i u prvom produžetku propustili riješiti utakmicu i to im se kasnije naplatilo. Radnički je slavio rezultatom 105:101.

Krenulo se napadački s obje strane, obje momčadi su malo “zaboravile” igrati obranu pa je tako semafor nakon svega tri minute igre pokazivao 10:10. Cibosi se pak u završnici četvrtine preko Davora Kusa i Andrije Žižića uspijevaju malo odvojiti (21:28).

Dobro su Cibosi krenuli i u nastavku, pogađali su Strawberry i Nicević pa je prednost dosezala čak i 10 razlike (28:38). Zatim se igralo u istom ritmom sve do posljednjih minuta poluvremena kada Radnički preko Ćapina i Markovića tricama brzo tope prednost i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Cibosa (46:47).

Nakon odmora se igra koš za košem i tak o je bilo sve do završnice. Tada gosti preko Šarića rade pet poena prednosti, White promašuje oba bacanja na drugoj strani i Šarić polaganjem u posljednjoj sekundi zaključuje treću dionicu sa 63:70.

Radnički je bolje ušao u posljednju dionicu i brzo su istopili prednost (68:70), zatim Blassingame i Strawberry vraćaju vodstvo Cibosima (71:76). Vraćaju se domaćini u završnici u egal, ali Blassingame lijepo proigrava Žižića i nakon promašaja domaćina Cibosi propuštaju riješiti susret.

Približili su se domaćini preko Markovića na 80:81, Strawberry 10 sekundi prije kraja pogađa jedno od dva bacanja i na drugoj strani nakon prekršaja Kusa Ćapin realizira oba bacanja i odlazi se u produžetke.

U produžetku opet se igra bez obrana, u svega četiri minute igra pada sveukupno 19 poena i u završnicu se opet ulazi u egalu (93:94). U završnici s obje strane promašaji i pred kraj Davor Kus promašuje oba bacanja i tako propušta riješiti utakmicu i s 95:95 se odlazi i u drugi produžetak(!).

U drugom produžetku igru su morali napustiti Žižić i Blassingame zbog pet prekršaja napustiti teren. Cibosima je pala koncentracija i Marković i Ćapin su pokazali mirnoću s linije slobodnih bacanja i uspjeli su iskoristiti promašaje gostiju i tako slavili rezultatom 105:101.

Najefikasniji u redovima Vukova bili su Žižić s 25 poena, Kus sa 16 poena i Dario Šarić s 13 ubačaja. Kod domaćina istaknuli Ćapin s 32 poena i Marković s 15 poena.

Related Articles