Košarkašice Županje prvakinje B1 Istok

Array

Košarkašice Županje su u posljednjem kolu B1 lige istok pobijedile Sedam iz Đakova 88:49 i sa omjerom od sedam pobjeda i tri poraza osigurale prvo mjesto i prije nego što se upišu bodovi iz preostale tri zaostale utakmice.

Službeno se imaju odigrati dvije utakmice između đakovačkih ekipa Meteora i Sedam i jedna između Sedam i ŽKK Brod na Savi. Brođanke bi s pobjedom protiv Đakovčanki došli na isti broj bodova kao Županja, ali su slabije u međusobnim susretima. U Slavonskom Brodu je domaćin pobijedio 81:73, ali u Županji je ta prednost anulirana, bilo je 70:48 za Županju.

“Ostvarili smo vrlo vrijedan rezultat, rekao bih povijesni plasman za ovako malu sredinu. Prvo mjesto je do sada bilo rezervirano za ekipe iz Slavonskog Broda, Osijeka ili Požege. Jako sam zadovoljan s angažmanom moje ekipe, odazivom na treninge i utakmice. Zahvaljujem Upravi kluba što nam je osigurala uvijete za treninge i utakmice, roditeljima koji su odvajali svoje slobodno vrijeme i vozili nas na utakmice, svim igračicama koje su u ovih 15 godina postojanja ženske ekipe bile aktivne članice i svim trenerima u klubu,” rekao je trener Županje Robert Herman.

U Hermanovoj ekipi izdvajamo Maju Nikolić koja u 10 nastupa ima prosjek od 18 koševa po utakmici, Doroteu Barinić sa 16, Anu Belobrajdić s 15 i Jasnu Brdarić s 11 upisanih poena po susretu.

U preostale dvije utakmice posljednjeg kola Meteor je pobijedio Mursu 86:55, a Brod na Savi Vinkovce 57:46. Iza Županje (7-3) i Murse (6-4) slijede Brod na Savi (7-2) koji ima oduzet jedan pod, Vinkovci (4-6), Meteor (4-5) i Sedam (0-8).

Related Articles