Cibona krenula u novu sezonu

Vukovi su započeli s pripremama za sljedeću sezonu. Sezonu u kojoj će ih voditi naš renomirani stručnjak Neven Spahija, a pomoćni treneri biti će Slaven Rimac i Milan Vojvodić.

Dugo Cibona nije imala ovako rano sastavljen roster. Ekipa je dobro popunjena na gotovo svim pozicijama, a prema igračkim sposobnostima trebala bi biti i vrlo kompatibilna na parketu. Od sutra pa i narednih devet dana Cibosi će provesti u Svetom Martinu.

Plan priprema je izbalansirati treninge i utakmice kako bi se postigla optimalna forma na ulasku u sezonu. Zagrepčani će prvu utakmicu odigrati protiv Krke u Novom Mestu, a dan kasnije točnije 4. rujna će snage odmjeriti s Kvarnerom u Rijeci.

Kao i prošle godine u finalu kupa Dražena Petrovića susrest će se s ekipom Cedevite. Ta utakmica biti će odigrana 28. rujna i poslužiti će kao uvertira u sezonu pred nama. Cibona u prvom kolu regionalne lige dočekuje Radnički iz Kragujevca.

Cibona je produžila sa svim važnijim igračima, a posebno veseli ostanak dvojice Amerikanaca Jerela Blassingamea i Darryla Strawberryja te naravno Darija Šarića koji nije izašao na draft ove godine. Od važnijih igrača valja spomenuti i iskusni trojac: Andriju Žižića, Marina Rozića i Davora Kusa.

Napravljeno je nešto što se dugo nije dogodilo pod Tornjem, a to je da je ostavljen kostur momčadi iz prošle sezone.

Cibonu bi boljom trebali učiniti odlični Matt Janning, bek-šuter koji je stigao iz Siene, Darko Planinić koji bi trebao doći na posudbu i Martin Junaković koji je već stavio svoj potpis na ugovor s Vukovima. Iako iz još nije ništa potvrđeno spominje se i dolazak mladog reprezentativca Tomislava Gabrića.

Nakon razočaravajućih rezultata u ABA ligi prošle godine ove bi trebala biti neka druga priča. Cibona ima jak i širok roster, a niti dovođenje još kojeg igrača nije isključeno. Sve osim borbe za vrh i ponovnog povratka na europsku scenu bi bio ne uspjeh za ovakvu momčad.