Cibona nevjerojatnim preokretom do važne pobjede

Array

U 15. kolu ABA lige u Draženovom domu gostovala je Union Olimpija. Nevjerojatnim preokretom Cibona je stigla do važne pobjede i na najbolji mogući način skrenula pažnju s teške financijske situacije i kaotičnog stanja u klubu.


Cibona – Union Olimpija 83:71 (21:13; 31:46; 62:56)

Cibona: Kus 5, Planinić 4, Blassingame 26, Demo, Šarić 22, Rozić 21, Jagodić Kuridža 3, Mavra, Arapović, Siriščević, Gabrić.
Olimpija: Jackson 6, Rupnik, Marinelli, Joksimović 16, Brodnik 2, Salin 6, Gailius, Bubnić 2, Vladović, Omić 13, Drobnjak 11, Stepheson 10.


U početku se igralo koš za koš, a u završnici prve četvrtine Cibona je pobjegla na plus osam i najavila dobru utakmicu. Ipak, preporođena Union Olimpija je krenula u veliku seriju, a drugu dionicu je dobila s čak 23 razlike. Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 31:46. Malo je tko u dvorani vjerovao da Vukovi mogu do preokreta.

Ne zna se što je Slaven Rimac rekao igračima u svlačionici, ali uslijedio je show u režiji Jerela Blassingamea, Daria Šarića i Marina Rozića. Cibona je treću četvrtinu dobila rezultatom 31:10, a puni samopouzdanja nastavili su isto u četvrtoj. Minus 16 okrenuli za dvanaest minuta pretvorili su u plus 14. Slovenci nisu više imali snage, a Cibona sigurno je došla do pobjede 83:71.

Šarić, Rozić i Blassingame su kombinirano ubacili 69 poena, a ostatak ekipe 14. Union Olimpiju je predvodio Nebojša Joksimović sa 16 ubačaja. Jakov Vladović ostao je bez koša za 24 minute provedene na terenu, ali je zato podijelio pet asistencija. Dražen Bubnić ubacio je dva, a Paolo Marinelli nije ulazio u igru.

Related Articles