Cibona osnažila stručni stožer

Nakon pobjede protiv KK Partizana i Vrijednosnica Osijek iz Cibone je i službeno priopćeno kako je stručni stožer momčadi osnažen priključenjem Marijana Bagarića, dosadašnjeg trenera U17 selekcije Vukova, a koji je posljednjih nekoliko utakmica ispratilo s klupe.

“Obim posla koji treneri danas obavljaju je enorman. Uz tehničku i taktičku pripremu i skauting imamo toliko mladih talenata kojima se individualno treba posvetiti da je bila i potreba da dovedemo još nekog i logičan slijed događaja je da to bude netko iz našeg ‘bazena’, a ujedno i na praktičan način školujemo jednog našeg trenera. Pazimo na jako puno detalja, ne želimo ništa prepustiti slučaju i smatram da dečki zbilja rade sjajan posao.”pojasnio je ovu odluku sportski direktor kluba Marin Rozić.

Bagarić je otkrio kako od svih suradnika može puno naučiti.

_

“Iznimno mi je drago što sam odabran da doprinesem radu sa seniorima. Razlika je jako velika u odnosu na rad sa U17. Puno je više taktike, ritam je zbilja nevjerojatan, sad smo imali pet utakmica u osam dana. Previše je detalja na koje obraćamo pozornost. Od svih suradnika mogu puno naučiti. Od Vlade u svakom aspektu, smatram da jako dobro poznaje materiju, Bariša ima neprocjenjivo igračko iskustvo i Meštrović koji je ‘meštar’ za individualni rad  s igračima. Nastojimo obuhvatiti i najmanje sitnice u pripremi i skautingu, kako timskom tako i individualnom, a uz to voditi računa o tehničkim stvarima na terenu što se tiče individualnih treninga. Dajem sve od sebe, trenutno radimo skoro 24 sata dnevno. Na putu do Beograda smo recimo cijeli put iskoristili za rad i odmah nakon utakmice smo uskočili u bus za Osijek i pripremali njih. Sad smo se vratili u Zagreb i odmah pripremamo Šibenku s tim da čim ta utakmica završi moramo imati spremnu i Budućnost. Ritam je stvarno lud, ali živim svoj san i mislim da jednako razmišljaju i sve moje kolege.”