Cibona osnažila stručni stožer

Nakon pobjede protiv KK Partizana i Vrijednosnica Osijek iz Cibone je i službeno priopćeno kako je stručni stožer momčadi osnažen priključenjem Marijana Bagarića, dosadašnjeg trenera U17 selekcije Vukova, a koji je posljednjih nekoliko utakmica ispratilo s klupe.

“Obim posla koji treneri danas obavljaju je enorman. Uz tehničku i taktičku pripremu i skauting imamo toliko mladih talenata kojima se individualno treba posvetiti da je bila i potreba da dovedemo još nekog i logičan slijed događaja je da to bude netko iz našeg ‘bazena’, a ujedno i na praktičan način školujemo jednog našeg trenera. Pazimo na jako puno detalja, ne želimo ništa prepustiti slučaju i smatram da dečki zbilja rade sjajan posao.”pojasnio je ovu odluku sportski direktor kluba Marin Rozić.

Bagarić je otkrio kako od svih suradnika može puno naučiti.

“Iznimno mi je drago što sam odabran da doprinesem radu sa seniorima. Razlika je jako velika u odnosu na rad sa U17. Puno je više taktike, ritam je zbilja nevjerojatan, sad smo imali pet utakmica u osam dana. Previše je detalja na koje obraćamo pozornost. Od svih suradnika mogu puno naučiti. Od Vlade u svakom aspektu, smatram da jako dobro poznaje materiju, Bariša ima neprocjenjivo igračko iskustvo i Meštrović koji je ‘meštar’ za individualni rad  s igračima. Nastojimo obuhvatiti i najmanje sitnice u pripremi i skautingu, kako timskom tako i individualnom, a uz to voditi računa o tehničkim stvarima na terenu što se tiče individualnih treninga. Dajem sve od sebe, trenutno radimo skoro 24 sata dnevno. Na putu do Beograda smo recimo cijeli put iskoristili za rad i odmah nakon utakmice smo uskočili u bus za Osijek i pripremali njih. Sad smo se vratili u Zagreb i odmah pripremamo Šibenku s tim da čim ta utakmica završi moramo imati spremnu i Budućnost. Ritam je stvarno lud, ali živim svoj san i mislim da jednako razmišljaju i sve moje kolege.”

 

Related Articles