Cibona pobijedila Žgance, Split bolji od Osječkog

Array

U Dubravi je utakmicama 2. kola nastavljena poluzavršnica PH za juniore. U prvoj utakmici Split je tek u posljednjih deset minuta uspio slomiti otpor Osječkog sokola, dok je u drugom susretu Cibona slavila protiv Feniksa.

[rezultat id=494]

Split se pune tri četvrtine mučio s odličnim Osječkim sokolom koji je pokazao da njihova pobjeda protiv Cibone nije bila slučajna. Momčad Davora Dogana u 28. minuti bila je na minimalnom zaostatku (57:56), a onda su Splićani tricama Ivana Jukića i Roka Dominovića pobjegli na 13 razlike (72:59) i riješili pitanje pobjednika.

Paolo Marinelli je predvodio Splićane ubacivši 18 koševa (6 sk), dok je visoka linija odradila svoj posao. Raspoložena su bila braća Bender. Stariji Ivan je ubacio 15, a mlađi Dragan 11 uz 12 skokova. Kapetan Ivan Jukić je dodao 13, a Ante Žižić 11 uz 10 skokova. Kod Osjećana Juraj Kozić je ubacio 23 (10 sk), a Ivan Ćosić dodao 19 uz 15 skokova-

[rezultat id=495]

Odlično popunjena ŠD Dubrava vidjela je pravi zagrebački derbi u kojem je Cibona u završnici tricama Nika Slavice ostvarila pobjedu s kojom je ostala u utrci za završnim turnirom.

Feniks se odlično držao i na krilima Karla Žganeca, koji je imao nevjerojatan učinak o 24 poena i 21 skok, te Leona Wiesera (14) bio u prigodi da ostvari i drugu pobjedu. Ipak Slavica, Lovro Mazalin (17, 12 sk) i Mateo Jurković (15) donose Cibosima značajnu pobjedu.

Ovoga puta Mazalin je iščupao Cibose:

“Znali smo da će biti teška utakmica protiv Feniksa. Ipak, imali smo veliku želju i motiv nakon jučerašnjeg poraza. Morali smo pobijediti! Igrali su zonu cijelu utakmicu, a mi to nismo rješavali načinom kako se igra protiv zone” – rekao je Lovro. O nastavku turnira je dodao:

“U ovoj utakmici smo se dosta umorili, ali dobro je jer danas imamo slobodan dan. Odmorit ćemo se i dati sve od sebe protiv Splita. Ne smijemo izgubiti više, nama treba pobjeda i tu nema kalkulacija. Smatram da smo najbolja ekipa, a to ćemo i dokazati” – rekao je Mazalin za Crošarku.

 

Related Articles