Juniorska PH: Cedevita i Cibona na popravni, Osječani na Split

Array

Da su utakmice na turnirima juniorske poluzavršnice neizvjesni i zanimljivi pokazuju jučerašnji rezultati, a da imaju svoju publiku dokaz je broj otvaranja naših stranica i mnogo (ljutitih) upita zbog neprikazivanja statistike uživo iz Jazina.

Jučer je Zadar u završnici slavio protiv Cedevite, Kvarner je bio uvjerljiv u utakmici protiv Zagreba, Osječki sokol je napravio pravi podvig pobjedom protiv Cibosa, a Feniks se lako obračunao s domaćinom. Jure Perić je najviše postigao koševa, Lovre Bašić asistencija, a Dorijan Jelenek skokova. Sve to možete pratiti na phmladi.crosarka.com.


Od 17 sati pred nama su četiri utakmice u kojima je nezahvalno prognozirati pobjednika, pogotovo nakon jučerašnjih rezultata gdje su najbolje ekipe iz Centra pokleknule pod prvacima Juga i istoka. Posebnu pažnju drugog dana turnira privlači skupina u Zagrebu gdje su na rasporedu dvije utakmice sa puno mladih potencijalnih reprezentativaca. Da nabrojimo samo neka imena: Paolo Marinelli, Ivan Jukić, Dragan Bender, Arijan Došen, Ante Žižić iz Splita, Karlo i Bruno Žganec, Marko Dojkić iz Feniksa, Juraj Kozić, Fran Luka Križanac, Ivan Ćosić iz Osječkog sokola, Marko Arapović, Lovro Mazalin, Mateo Jurković, Nik Slavica

Skupina B (Dubrava):

17:00    KK Križevci – KK Cedevita    – LIVE    
19:00    KK Zadar – KK Zagreb – LIVE   

Prvi na parket izlaze odmorni Split i Osječki sokol, momčad koja je najzanimljivija vijest prvog dana kvalifikacija. S zanimanjem će se pratiti ova utakmica, a u slučaju povoljnog ishoda završnica bi se lako mogla igrati u osječkoj dvorani Jug-2.

Nakon njih igraju stari znanci, Cibosi dočekuju Feniks koji je na krilima braće Žganec lako riješio dvoboj protiv Dubrave. Cibona ni ne smije pomisliti an poraz koji bi ih sasvim udaljio od Final Foura. Ne zaboravimo da su oni pravci najjače juniorske lige Hrvatske.

Skupina A (Zadar):

17:00    KK Split – KK Osječki Sokol – LIVE    
19:00    KK Feniks – KK Cibona – LIVE

U zadarskoj skupini bi moglo biti također dosta zanimljivo. Križevci dočekuju ranjenu Cedevitu koja je jučer protiv Zadra prosula veliku prednost. Biti će zanimljivo koliko može napraviti momčad Luke Bujasa koju predvode Borna Kapusta i Tomislav Prstec. Kao i Cibona, i Vitaminima bi kiks mogao biti koban. A prije početka su bili glavni favoriti.

Sve o poluzavršnici na phmladi.crosarka.com

Od 19 sati igraju Zadar i Zagreb. Zadar i bez Dine Škare je favorit i sve osim sigurne pobjede bi bilo iznenađenje. Zadrani su pobjedom protiv Cedevite napravili veliki posao, zasigurno neće dozvoliti rezultat koji bi anulirao sinoć tešku izborenu pobjedu.

Sve utakmice, ako ne bude nepredviđenih problema, ćete moći pratiti kroz statistiku UŽIVO. One koji mogu doći do dvorana, svakako neka se upute. Sigurno neće zažaliti.

Related Articles