Ciboni poraz od Le Mansa, Šarić promašio za produžetak

Array

U utakmici prvog kola Eurocupa Cibona je na domaćem terenu poražena od francuskog Le Mans Sarthe Basketa. Iako se činilo da je utakmica jednosmjerna, domaći su u zadnjoj četvrtini umalo sustigli veliku prednost gostiju.


Cibona – Le Mans 76:78 (17:23; 33:44; 50:65)

Cibona: Kus, Planinić, Balssingame 8, Šarić 11 (8 sk, 4 a), Rozić 6, Jagodić-Kuridža 5, Junaković 2, Janning 19, Strawberry 15, Žižić 10 (12 sk), Arapović, Gabrić.

Le Mans: Kahudi 7, Terry 4, Koffi 2, Eito 6, Sy 11, Batista 14, Mendy , Issa 3, Wood 22, Duggins 9.


Dobro je Cibona otvorila utakmicu, a nakon tri minute igre na semaforu je svjetlilo 9:5 za Vukove. Le Mans ubrzo odgovara serijom 7:0 i prelazi u vodstvo kojeg, pokazat će se kasnije, više ne ispušta do kraja. Neven Spahija je odlučio na teren sredinom prve četvrtine poslati Tomislava Gabrića kojem su ovo bile prve minute u sezoni, a uvođenjem Marka Arapovića odmah na početku druge dionice pokazao je da mu rezultat u Europi nije imperativ.

Svojih pet minuta pred kraj poluvremena dobio je još jedan mladi reprezentativac, Martin Junaković. Nažalost po navijače, igra u nekoliko navrata nije bila na razini, a francuskoj momčadi to je bilo dovoljno da na veliki odmor odjuri s plus 11.

Odmah na početku treće četvrtine Francuzi rade 5:0 i bježe na velikih 16 razlike. Cibona se nije predavala, ali svestrani Dario Šarić i šuterski raspoloženi Matthew Janning nisu mogli sami pa u zadnju dionicu domaći ulaze s 15 poena zaostatka. Tračak nade navijačima Vukovi su ponudili na početku zadnje dionice smanjivši zaostatak na deset razlike.

Četiri minute prije kraja probuđena Cibona radi 6:0 i dolazi na samo četiri razlike te prisiljava gostujućeg stratega na time-out. Nažalost po igrače Nevena Spahije, gosti su dobro reagirali nakon kratkog predaha, a Wood ubacuje svoj 20. poen za plus sedam. Vremena je bilo sve manje i manje, ali ipak zahvaljujući agresivnoj obrani te promašenim bacanjima gostiju Cibona dolazi samo dva poena zaostatka.

Le Mans potom gubi loptu, a domaćima je ostalo 21 sekunda za zadnji napad te mogući produžetak ili pobjedu. Šarić je promašio polaganje šest sekundi prije kraja. U napadu je skočio Andrija Žižić koji također promašuje. Nakon time-outa koji je uslijedio, gosti gube još jednu loptu, ali Blassingame iz teške pozicije promašuje tricu za pobjedu.

Sljedeće kole Cibosi idu u Češku na noge Nymburku, a dvoboj je na rasporedu 23. listopada.

Related Articles