Cibona potvrdila dolazak Strawberryja

Array

Danas je Košarkaški klub Cibona putem svojih internetskih stranica potvrdio informaciju koja se spominjala prije nekoliko dana. Cibona je dovela novo pojačanje u svoje redove, a riječ je o D.J. Strawberryju.

Krajem prošlog tjedna pisali smo o mogućem dolasku ovog 27-godišnjeg Amerikanca u Zagreb, a sada je to i potvrđeno. Strawberry se tako pridružuje Justinu Hamiltonu, Dustinu Wareu, Demondu Carteru, Marku Jagodiću Kuridži i Ivanu Tomasu kao pridošlicama u Cibose za sljedeću sezonu.

Podsjetimo, Strawberry je trebao igrati narednu sezonu za Hapoel Holon, ali je iznenada napustio klub zbog poziva Cibone nakon samo tjedan dana provedenih u Izraelu.

Strawberry je 2007. godine bio izabran kao 59. pick na NBA draftu od strane Phoenix Sunsa, gdje je i odigrao jednu sezonu. Nakon toga, otišao je u NBA razvoju ligu i tamo jednu godinu igrao za Thunderbirdse. Godine 2009. napustio je SAD te otišao u Europu, u kojoj je igrao za Fortitudo Bolognu i Lietuvos Rytas. Protekle sezone igrao je u Izraelu, za Hapoel Jeruzalem u čijem je dresu bilježio prosjeke od 15,6 koševa, 4 skoka te 2,2 asistencije po utakmici.

Related Articles