Šarić: Ako Fiba dopusti, odigrat ću sezonu za Split

Array

Sapunica oko slučaja Darija Šarića bliži se kraju. Najbolji junior Europe pridružio se treninzima Splita gdje očekuje odluku arbitraže Fibe, koja će odlučiti o njegovoj sudbini.

Šarić će, ako Fiba na arbitraži omogući njegov odlazak iz Zagreba, potpisati višegodišnji ugovor sa španjolskim Bilbaom, koji će ga jednu sezonu posuditi Splitu, kako bi stekao iskustvo igranja seniorske košarke i bio spreman na okršaje u ACB ligi, po mnogima drugoj najjačoj ligi svijeta.

Najbolji hrvatski 18-godišnji košarkaš u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je svoje planove za narednu sezonu, ali i činjenicu da je dobio dozvolu treniranja za KK Split, unatoč tome što su iz KK Zagreb žestoko reagirali na vijest o njegovom pridruživanju ekipi Splita.

“Drago mi je što sam se priključio treninzima Splita i što ovdje čekam Fibinu odluku. Ako bude pozitivna za cijelu ovu priču sa Splitom, odigrat ću ovdje cijelu sezonu na posudbi. Nadam se da ću se sve završiti na najbolji mogući način i da ću ovdje i ostati”, izjavio je Dario te dodao još i nekoliko lijepih riječi o splitskoj momčadi.

“Istina je ono što se pričalo da Split ima odličnu atmosferu u svlačionici, drago mi je da sam to doživio. Momci su me odlično primili, a već sam i ranije u mlađim reprezentacijama igrao s Katićem, Najevom i Vukovićem. Već sam s trenerom radio i u Zagrebu, znam kakvi su treninzi.”

O ostalim ponudama i odabiru Splita Šarić je rekao: “U igri su još bili i Široki te španjolski Estudiantes. Odlučio sam se za Split, ovo je najbolji klub dvadesetog stoljeća u Europi i to mi je bio jedan od glavnih motiva. Presretan sam što sam tu i što mogu pomoći momčadi.”

Šariću je Fiba dozvolila i igranje prijateljskih utakmica za Split, tako da bi on mogao debitirati u žutom dresu tijekom turnira u Širokom Brijegu, koji se održava 21. i 22. rujna, gdje osim domaćina Širokog, nastupaju još Split, Zagreb i Jolly.

Kada će Fiba donijeti odluku još nije poznato, ali Dario se nada da će sljedećeg tjedna konačno moći sa sigurnošću reći da će igrati u dresu KK Split.

Related Articles