Cibona preokretom do novog slavlja

Array

Cibosi i dalje pobjeđuju. Odlaskom Blassingamea stvari su očito krenule na bolje. Na teškom gostovanju u Ljubljani Cibosi su preokretom u drugom poluvremenu nadoknadili zaostatak od minus 15 i na kraju zasluženo slavili nakon napete završnice.


Union Olimpija – Cibona 74:77 (28:19; 22:16; 13:23)

(Murić 18; Lalić 16, Siriščević 16)


Domaćini su bolje krenuli. Cibona je u prvome dijelu bila neprepoznatljiva, pa su to Zmajčeki iskoristili već u prvih deset minuta kada su stvorili plus devet. Prednost je rasla i do najvećih plus 16 u 19. minuti susreta. Izgledalo je da će to biti lagana pobjeda slovenskog sastava.

Ali Cibosi se bude u nastavku, posebno u posljednjih pet minuta kada se polako počinju vraćati u susret. Konačno, uzimaju prvo vodstvo nakon sedme minute susreta (75:74) 11 sekundi prije kraja i jednostavno nisu dopustili da im pobjeda “isklizne” iz ruku. Jako važna pobjeda Cibosa koji ukoliko nastave istim tempom, mogu se nadati o doigravanju. No, s druge strane opet sve ovisi što će biti s klubom zbog financijskih problema i pogotovo jer uskoro ističu ugovori nekim ključnim igračima (Markota).

Related Articles