#234 Cibona preokretom do pobjede na Višnjiku | Crosarka.com #234

Cibona preokretom do pobjede na Višnjiku

Pred 4000 gledatelja u Zadru na otvaranju 4. kola ABA lige snage su odmjerili Zadar i Cibona. Imao je Zadar i osam poena prednosti u trećoj dionici, ali Cibona se vratila u utakmicu i na kraju nakon jedne rudarske utakmice došla do pobjede.

Bolje je startala Cibona koja je tijekom prve dionice vodila i s plus sedam (12:19), Zadar je stigao preokrenuti i povesti s plus šest, a na veliki odmor se odlazi s rezultatom 42:38. Krajem treće dionice odlični Allen zajedno s Ivanovom kreira novu seriju domaćih za vodstvo 53:46. U zadnjih deset minuta Cibosi u zadnjem napadu zahvaljujući prodoru Gibsona smanjuju na 59:55.

Propustili su Zadrani riješiti utakmicu na plus osam i propušten napad pa se Cibona vratila na samo minus dva pet i pol minuta prije kraja. Obje momčadi su ubrzo ušle u bonus, a isključenja su zbog pet osobnih pogrešaka zaradili Vuković, Bundović i Junaković prije same završnice. Cibona je na dvije i pol minute prije kraja brzo prešla u vodstvo (70:72), prvo vodstvo još od kraja prve četvrtine.

Uslijedila je “rudarska” završnica i koš za koš igra u kojoj se bolje snalaze Vukove koji su stvorili plus tri 48 sekundi prije kraja. Zadrani nisu uspjeli pogoditi tricu iz teške situacije što je Gibson kaznio i Cibona je stigla do vrlo važne pobjede s konačnih 78:82.

Zadranima nije pomogla ni simultanka Allena koji je ubacio čak 32 poena. Po 12 su ubacili Siriščević i Ivanov, a na strani pobjednika istaknuo se Gibson s 22 poena

ZADAR – CIBONA 78:82