Cibona skoro do velikog preokreta

Array

U 21. kolu ABA lige Cibona je dočekala Mornar. Ekipa iz Bara je već osigurala playoff te su došli u Zagreb neopterećeni rezultatom. Mornar je bio bolji tijekom većeg dijela ovog susreta, ali su borbeni Zagrepčani u zadnjoj četvrtini bili vrlo blizu pobjede. No, nažalost po Nazora i igrače, nisu imali energije da naprave potpuni preokret te se Crnogorci vraćaju doma s pobjedom


ABA liga, 21. kolo, 4. ožujak

Cibona – Mornar 79:82 (28:15, 6:31, 15:20, 30:16)

(Ratkovica 12, Žorić 29 – Raley-Ross 25, Vranješ 14)


Domaća momčad je odlično ušla u utakmicu. Igrali su pametno i nisu ništa forsirali. Na taj način došli su do solidne prednosti. Za Cibonu je većina igrača u tom trenutku igrala dobro, ali treba posebno pohvaliti Ratkovicu koji je u oba pravca odigrao fenomenalno. No, zbog nekog razloga u drugoj četvrtini Zagrepčani su nestali s terena. Gostujuća momčad je radila sve što je željela. Nakon slabijeg ulaska u utakmicu eksplodirao je Raley-Ross te je počeo uništavati obranu Vukova. Cibona je toliko loše igrala da je čak primila 31 poen u drugoj četvrtini te je postigla samo šest poena u jednom od njihovih najlošijih perioda ove sezone.

U drugom dijelu Cibona se probudila te je  pokušala uljepšati rezultat. No, umalo su napravili i više od toga. Na krilima Tomasa i Žorića napravili su veliki pritisak na Crnogorce te su uveli ovu utakmicu u nemirne vode za njih. Zadnjih dvadeset sekundi došla je Cibona na minus tri, ali nisu uspijeli više od toga. Needham je pospremio slobodna bacanja te označio kraj nadanja navijača Cibone da će izvući ovu pobjedu.

U sljedećem kolu Cibona igra protiv Crvene zvezde.

Related Articles