#234

Cibona slomila otpor Zaboka

Košarkaši Cibone stigli su do nove pobjede.  Nova žrtva bila je momčad Zaboka koja je poražena u Draženovom domu. Zabočani su bili dostojan protivnik i poprilično su namučili Cibose koji su pokazali da mogu imati problema kada nisu u kompletnom sastavu.


HT Premijer liga, 23. travnja

Cibona – Zabok 72:65 (17:11, 15:22, 24:20, 16:12)

(Novačić 26, Žorić 17 – Marić 20, Šakotić 11)


Cibona je za nijansu bolja na startu. Vukovi su imali šest poena prednosti u par navrata, tako su i zaključili prvu dionicu, dok su Zabočani uvijek imali odgovor. U 18. minuti susreta gosti čak i prelaze u minimalno vodstvo s kojim se i odlazi na poluvrijeme.

Domaćini otvaraju 9:0 serijom i blago se odvajaju. No, ponovno ne uspijevaju sačuvati ugodnu prednost pa Zabočani se vraćaju u potpuni egal krajem treće dionice.

Pet minuta prije Vukovi ipak bježe na deset razlike. Na pet poena Uljarevića nadovezali su se Novačić, Gilbert i Žorić pa je tako pitanje pobjednika bilo riješeno. Gosti su ponovno držali rezultati aktivnim smanjivši na minus pet, ali više od toga ipak nisu mogli.

Ivan Novačić odradio je odličnu utakmicu s 26 poena na svome kontu, a uobičajeno dobar bio je Luka Žorić sa 17 poena. Kod Zaboka se istaknuo bivši Cibos Petar Marić s 20 poena te Šakotić s 11.